Снимка bTVРъст на кражбите на автомобили с включен двигател и

...
Снимка bTVРъст на кражбите на автомобили с включен двигател и
Коментари Харесай

Нова схема за измама: Чакаш КАТ, крадат ти колата!

Снимка bTV

Ръст на кражбите на коли с включен мотор и необятно разпространяване на нова скица – обири на коли след лека злополука, това регистрират от полицията, оповестява bTV.

Преди четири дни водачът Цветан Иванов претърпява точно такава злополука – блъснали леко колата му откъм гърба. Спира, само че не гаси автомобила си. И до момента в който чака КАТ, го заговарят двама мъже. В същото време, до момента в който Иванов не гледа към него, автомобилът му е откраднат.

Цялата преживелица обаче е уловена от охранителни камери. Колата на Иванов в последна сметка бързо е открита – което е решителен фактор в откриването на откраднати коли цели. Обикновено крадците съумяват да „ разфасоват ” дадена кола единствено за два часа.

В зимните дни има и внезапен скок на кражбите на коли с включен мотор – до момента в който притежателите чистят колите си… може да останат единствено с четката за сняг в ръка. Всеки ден в страната изчезват по шест автомобила, половина от които – в София. Бандитите работят най-често в работни дни сред 2 и 6 ч. сутринта.

Най-предпочитани са колите от междинен клас, 10 – 12 годишни. От полицията поучават да паркирате на осветено място и да поставите тревога на колата си. Изобщо всичко, което би забавило крадците, евентуално би ги отказало тъкмо от вашия автомобил, показват от полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР