Снимка: btvnovinite.bgЦялата ситуация е съмнителна, но ще се окаже, че

...
Снимка: btvnovinite.bgЦялата ситуация е съмнителна, но ще се окаже, че
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Главата на Цветанов няма да падне

Снимка: btvnovinite.bg

Цялата обстановка е съмнителна, само че ще се окаже, че няма нищо нелегално. Това съобщи в студиото на „ Тази заран ” политологът Петър Чолаков във връзка на новите жилища на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министъра на правораздаването Цецка Цачева, депутата от ръководещата партия Вежди Рашидов и заместник-министъра на спорта Ваня Колева, закупени на цени под пазарните.

„ Преди 10 години имаше сходна история с господин Цветанов. Тогава Яне Янев, който беше водач на РЗС, излезе извади документи и какво стана след това – Яне Янев стана политически консултант на господин Борисов. Шефът на Национална агенция за приходите, който правеше данъчната инспекция на господин Цветанов изрече съображения по отношение на парцелите му, след това беше повдигнат в депутатските листи на ГЕРБ. Съмнявам се, че ще се стигне до последици, главата на Цветанов няма да падне ”, сподели още Чолаков.

Снимка: btvnovinite.bg

Той добави обаче, че обстановката е рискова за ръководещите и е допустимо да има ескалация. Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията уточни, че реакцията на премиера Бойко Борисов е била забавна. По думите му той се пробва да бъде съдия в обстановката.

„ Г-н Цветанов през 2010 година, когато се появи тематиката за шестте жилището беше най-популярният политик, изпреварва даже Борисов. Имаше доста последствия – беше наказан на две инстанции. Начинът, по който звучи тази покупка е проблематичен, само че считам, че е премислена от юридическа позиция ”, разяснява Безлов.

Снимка: btvnovinite.bg

Според специалиста по корупция, Цветан Цветанов е занаятчия на предизборните акции и е доста скъп за ГЕРБ, а Борисов мъчно би се разделил с него. Социологът Кольо Колев добави, че няма да бъде потвърдена машинация. „ Трябва да се попитат хората, дали това е обикновено за един политик, който в никакъв случай не е бил някакъв управител или свръх специалист ”, добави социологът.

По думите на Чолаков, рухването на Цветанов значи разкриване на тила на Борисов тъкмо преди изборите. Безлов добави, че ръководителят на ПГ на ГЕРБ е извънредно значим за партията за идния евровот. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР