Снимка: btvnovinite.bgЛипсата на президентски указ за освобождаването на Младен Маринов

...
Снимка: btvnovinite.bgЛипсата на президентски указ за освобождаването на Младен Маринов
Коментари Харесай

Рокадите в кабинета са временно блокирани

Снимка: btvnovinite.bg

Липсата на президентски декрет за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, го спря по пътя към министерското кресло.

Така гласуването на оставките на вътрешния, на транспортния и на районния министър, както и избирането на новите министри, беше отсрочено.

Надявам се, че президентът не желае да провокира държавна рецесия и да блокира избора ”, разяснява водачът на „ Атака ” Волен Сидеров.

След като мина първичният потрес от отлагането на гласуването, от ГЕРБ направиха процедура в друга посока.

„ Да поканим в Народното събрание основния прокурор и министъра на вътрешните работи, с цел да ни осведомят по случая, обвързван с това, че обвинени за рекет и тежки закононарушения родственици на български депутати са напуснали нелегално страната единствено часове откакто са получили смяна на мярката си за неотклонение ”, предложи Маноил Манев.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и основният прокурор Сотир Цацаров пристигнаха по-късно в пленарната зала, с цел да отговорят.

Оказа се, че Илия Стоилов е напуснал страната, но тъй като е бил пуснат с мярка за неотклонение „ подписка ”.

А малко преди да изоставен залата демонстративно, Българска социалистическа партия контраатакуваха и попитаха подслушвани ли са европолитици у нас по време на европредседателството.

„ Как по този начин се случва, че имаме подозрения за подслушване на европейски политици в България от непознати служби ”, съобщи Драгомир Стойнев от левицата.

Така тематиката изцяло се промени и започнаха удари под кръста и от двете страни. От ГЕРБ упорстваха да чуят за брата на депутата Георги Стоилов, а от БСП – за имотното положение на премиера.

Междувременно номинираният за поста в министерството на превоза се отдръпна.

Александър Манолев отхвърли да стане министър на превоза след диалог с премиера Бойко Борисов. Манолев е разговарял както с премиера, по този начин и с вицепремиера Валери Симеонов. На ексклузивен брифинг той уточни като причина за отдръпването си медийни спекулации против него.

Коалиционните сътрудници останаха сюрпризирани от развоя на събитията и непосредствено показаха от кое място идва офанзивата. Социалистите дефинираха обстановката като дейности в положение на суматоха. Георги Свиленски от Българска социалистическа партия разгласи, че нищо повече не може да ги изненада.

Самият Александър Манолев не знае дали ще резервира поста си на заместител министър на стопанската система или ще се отдръпна изцяло от властта./ Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР