снимка: bTVНесебър е един прекрасен град. Сред най-привлекателните туристически дестинации

...
снимка: bTVНесебър е един прекрасен град. Сред най-привлекателните туристически дестинации
Коментари Харесай

7 млн. лева на вятъра: пристанището в Несебър се разпада

снимка: bTV
Несебър е един прелестен град. Сред най-привлекателните туристически дестинации през лятото. Но нещо куца с пристанището му. Или по-точно рибарското пристанище „ Северна буна “. Ремонти, вложения, планове. Всичко е отишло напразно и пристанището в Несебър се разпада. За това алармират риболовците от региона, заяви bTV. Защо корабите се изтеглиха оттова и за какво се постанова да се ремонтира за следващ път?

Христо изкарва прехраната си като риболовец към този момент повече от 50 години. Собственик е на транспортен съд, само че се постанова да го изтегли от новото северно пристанище в Несебър. Причината – притеснява се от нестабилната му структура.

За последния ремонт са платени над 7 млн. лв.. От Община Несебър показват, че е основана предпазена акватория с общо 121 места за акостиране, като за съпоставяне, преди реализацията на плана, е имало единствено 30 места.

Още при първата морска стихия обаче плаващите понтони и шамандурите са раздрани. Електрическите кутии са счупени и на всички места висят кабели.

„ Още при неговото разкриване при мощен северен вятър се скъса първата водобранна отбрана. Оттам нататък при всеки по-силен северен, северозападен вятър имаме нахлуване на вълните и едно непрекъснато терзание на местите хора. Има един изпълнен европейски план, който обаче не покрива европейски стандарти за успеваемост и сигурност “, споделя Кръстьо Пеев от в Несебър.

От пристанището признават, че има проблем и дават обещание да го отстранят. Предстои разглеждане на вредите и стабилизиране на оборудването.

Дотогава обаче корабите и лодките ще останат на котва по други пристанища.

Повредите не са основни, с цел да попречат на действието на врата, дадоха отговор от общината.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР