Снимка бТВМихаил Мирчев не е прав в коментара си, че

...
Снимка бТВМихаил Мирчев не е прав в коментара си, че
Коментари Харесай

Социолог: Михаил Мирчев не е прав, че Радан Кънев не е събрал гласове за евродепутат

Снимка бТВ

Михаил Мирчев не е прав в коментара си, че лидерът на евролистата на Демократична България Радан Кънев не е събрал нужните гласове, с цел да бъде евродепутат. Това разгласи пред бТВ социологът Цветозар Томов, представен от вести.бг.

Вчера стана ясно още, че еврокомисар Мария Габриел отказва да е евродепутат, а на нейно място отива Лиляна Павлова.

„ В закона категорично е записано, че гласовете " Не поддържам никого " се изключват от действителните гласове. Михаил Мирчев включва тези гласове, другояче няма по какъв начин да бъдат реализирани тези проценти от 5.87%. ЦИК е длъжна да махне тези 60 000 гласа " Не поддържам никого ", тъй като по този начин е написано в закона “, акцентира той.

„ Личното ми мнение е, че комисията не може да пренарежда листите и би трябвало да впише определените евродепутати. Ако един определен евродепутат желае да се откаже, първо би трябвало да бъде определен, а по-късно да се откаже пред европарламента. Решението на ЦИК е такова, само че то не е вярно “, счита Томов.

„ Има два доста тежки казуса, свързани с изборите. Единият е слабата подготовка на Секционните изборни комисии. Другият проблем е разширяващия се платен и следен избор, против който администрацията е безпомощна “, призна социологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР