Снимка: bTVМъж от Горна баня стана жертва на нова схема

...
Снимка: bTVМъж от Горна баня стана жертва на нова схема
Коментари Харесай

Нагъл измамник взе половината пенсия на възрастен мъж в София

Снимка: bTV

Мъж от Горна баня стана жертва на нова скица за измами – взеха му пенсията под предлог, че касиерката му е дала по-малко пари. Възрастният човек остана без пари даже за самун. От полицията към момента не са арестували измамника.

„ Отчаян съм от живота ”, споделя 85-годишният Йордан Бонев. Работил цялостен живот, живял почтено и почтено. Упреква не различен, а себе си, че е оставил да го излъгват. Станало при започване на януари, когато взел пенсията си от пощата. Било малко след 10 сутринта, когато се прибрал с колата, оповестява bTV.

„ Паркирах и още не съм слязъл от колата, някаква кола спря тук (…) И вика: „ Абе, неточност е станала, касиерката ти е дала по-малко ”. „ Аз му споделих „ Всичко е тъкмо ”, споделя мъжът.

 

Измамникът обаче упорствал. Затова мъжът още веднъж почнал да трансферира банкнотите: „ И той вика „ Как броиш толкоз постепенно, бе, касиерката ме чака ”, през това време инкасатора пристига… аз врата ли да разтварям, на него ли да обърнем внимание… Взе ги почна да брои… и ми подава от парите, видях, че не са всичките, възпламени колата и изчезна ”.

Измамникът си тръгнал с 240 лв., повече от половината пенсия – преди мъжът да си заплати тока и да покрие заем.

Мъжът подава тъжба в полицията, само че никой повече не го е търсил. Негов прочут стартира частно следствие. Оказва се, че камери са снимали колата на измамника.  Потърсихме коментар от Шесто районно до каква степен е стигнало следствието. От пресцентъра ни отговори, че работят интензивно по случая, ревизират престъпния контингент в региона, само че задържани няма. 

А възрастния мъж брои дните до идната пенсия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР