Снимка: bTV Новите преносими камери срещу високата скорост, всяка от

...
Снимка: bTV Новите преносими камери срещу високата скорост, всяка от
Коментари Харесай

Новите камери на КАТ снимат по двама или трима нарушители едновременно


Снимка: bTV

Новите портативни камери против високата скорост, всяка от които коства 30 хиляди евро, към този момент са на пътя. Едно от най-големите техни преимущества е, че работят прелестно в няколко ленти и може да снимат по едно и също време двама или трима извършители.

„ Досега фотосите с повече от един автомобил ги смятахме за невалидни, защото не можехме да потвърдим кой от тях е с превишена скорост”, изясни пред bTV Росен Рапчев, шеф бранш „ Контрол на пътното движение” към Главна дирекция „ Национална полиция”.

По думите му за предходната година от стационарни и мобилни камери са снимани общо 490 000 нарушавания. От тях близо 97 000 са били невалидни заради това, че не можем да установим кой автомобил е нарушителят, уточни Рапчев. Това обаче се трансформира с новите устройства.

Камерите разпознават регистрационните номера – както български, по този начин и непознати. Много по-лесна е последващата обработка на нарушаванията, добави Рапчев.

Камерата може да бъде инсталирана както в профил на пътя, по този начин и на мостове. Устройството може да работи най-малко 5 часа.

След привършване на работата посредством конфигурирана в устройството сим карта данните се изпращат в централната база данни в Министерство на вътрешните работи. „ Няма опция за операция, служителят на реда не смъква ръчно нарушаванията, те се изпращат автоматично”, акцентира Рапчев.

„ И при дъжд, и при сняг работят прелестно, даже при по-слаба видимост също разпознават добре регистрационните номера”, увери той.

Новите камери няма да могат да се засичат от антирадарите, твърдят още от полицията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР