Снимка: бТВ Лъвчетата Терез и Масуд, които бяха спасени от

...
Снимка: бТВ Лъвчетата Терез и Масуд, които бяха спасени от
Коментари Харесай

Лъвчетата Терез и Масуд пристигнаха в Холандия


Снимка: бТВ

Лъвчетата Терез и Масуд, които бяха избавени от разградския зоопарк и настояванията на пазарджишкия зоокът да бъдат затворени там, са пристигнали рано във вторник сутринта в избавителния център за огромни котки “Фелида” в Холандия.

Двете животни са настанени в особено помещение за акомодация и бързо го харесаха, описа Явор Гечев от Фондация " Четири лапи “, представен от бТВ.

То е с следена температура и среда, която да обезпечи оптимално натоварване на животните, с цел да се развиват вярно.

Лъвчетата пропътуваха повече от 2000 км под медицински надзор в профилиран превоз за огромни животни. Те отпътуваха в неделя, придружавани от доброволци, които се грижеха за тях от раждането им досега. И са пристигнали в Холандия към 3 часа в нощта против вторник.

В идващите седмици те ще са под непрекъснато наблюдаване поради здравословното им положение. След това предстоят нови проучвания, с цел да се види по какъв начин се развиват и дали ще се наложи интервенция на Масуд.

Съдбата на лъвчетата провокира няколко митинга, откакто общинският съвет в Разград на два пъти взе решение да ги изпрати в зоопарка в Пазарджик, макар че там липсваха нужните условия за развъждането им. За подобен процес се застъпваха медиите на Делян Пеевски, чийто изборен регион е точно Пазарджик. В последна сметка бе решено да заминат за Холандия, само че едвам след повторна интервенция на премиера Бойко Борисов.

Междувременно беше открито, че при Терез се вижда погрешен напредък на костите на предните лапи, което изисква незабавна интервенция – изначало с смяна на диетата и непрекъснато наблюдаване, а при липса на усъвършенстване и с интервенция.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР