Снимка: БТАНационалният отбор на Сенегал победи с 3:1 Катар в

...
Снимка: БТАНационалният отбор на Сенегал победи с 3:1 Катар в
Коментари Харесай

Сенегал изхвърли Катар от Мондиала

Снимка: Българска телеграфна агенция
Националният тим на Сенегал победи с 3:1 Катар в мач от втория кръг на международното състезание по футбол. За домакините на Мондиала това е втора загуба в два мача в група „ А “, с което те на практика губят шансове за класиране за идната фаза.

Сенегалците пък реализираха първа победа в шампионата и с нея воденият от Алиу Сисе отбор резервира живи очакванията си за класиране за осминафиналите. Освен това, това бе и първи триумф за представител на Африка в шампионата.

Сблъсъкът на стадион „ Ал Тумама “ в Доха сред първенците на Азия и Африка стартира с по-добра игра на гостите. Сенегал можеше да открие още в четвъртата минута посредством Исмаила Сар, само че неговият удар от дребен ъгъл не откри рамката на вратата.

В 30-ата минута Сар надбяга отбраната на катарците, само че вратарят на домакините Мешаал Баршам излезе пред наказателното поле и почисти в последния миг.

Четири минути по-късно отборът на Катар имаше основателни искания за дузпа, които обаче не бяха почетени от основния арбитър от Испания Антонио Матеу Лаос. Акрам Афиф навлезе в наказателното поле, а сенегалски бранител се стовари върху гърба му, без да играе с топката. Матеу Лаос обаче реши, че няма съображение да дава дузпа и играта продължи.

Полувремето вървеше към нулево тъждество, само че в 41-вата минута Сенегал откри посредством Булайе Диа. Нападателят на „ лъвовете от Теранга “ стигна първи до една неприятно изчистена топка от отбраната на катарците и с мощен удар я прати във вратата на Баршам за 0:1.

Гостите удвоиха задатъка си незабавно след началото на второто полувреме. Исмаил Джейкъбс центрира от корнер и Фамара Диедиу с глава прониза Баршам за повторно.

Чак след допускането на втория гол домакините заиграха по-добре и в идващите минути пропуснаха няколко доста положителни шанса за гол. На два пъти доста покрай попадение бе централният бранител Абделкарим Хасан, който опитва шанса си с далечни удари. В 67-мата минута пък удар с глава на Исмаел Мохамед като по знамение не се трансформира в гол, като само брилянтната интервенция на Едуар Менди избави преднината на гостите.

Натискът на Катар докара и до историческия първи гол за футболистите на страната на международни шампионати. Това се случи в 78-мата минута, когато влезлият като запаса Мохамед Мунтари засече с глава центриране от десния фланг на Исмаел Мохамед.

Голът въодушеви домакините и те се хвърлиха в офанзива с всички сили. Това обаче бе ловко употребявано от по-опитния тим на Сенегал, който при една контраофанзива в 84-тата минута стигна до нов гол за 3:1 посредством Бамба Диенг.

Минута преди края на постоянното време Абдулкарим Хасан бе покрай втори гол за първенеца на Азия, само че ударът му от далечна отдалеченост мина на сантиметри от лявата гледа на вратата на Менди.

В класирането в група „ А “ с по 3 точки първото място разделят Еквадор, Нидерландия и Сенегал. Катар е финален с 0 точки. От 18:00 часа през днешния ден българско време е мачът сред Нидерландия и Еквадор.

Източник: БТА
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР