снимка: БТАКомпенсацията над 200 лева за мегаватчас ще бъде за

...
снимка: БТАКомпенсацията над 200 лева за мегаватчас ще бъде за
Коментари Харесай

Депутатите отстраниха свое недоглеждане. Отпадат критерии за компенсацията за ток

снимка: Българска телеграфна агенция
Компенсацията над 200 лв. за мегаватчас ще бъде за всички небитови консуматори, присъединени към мрежите на ниско, приблизително и високо напрежение. Депутатите гласоподаваха редакция в свое решение от началото на ноември, с което разпоредиха на да приеме програма за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия.

Предложението за смяната бе направено от Драгомир Стойнев („ Българска социалистическа партия за България “) и бе признато със 164 гласа „ за “, 1 „ срещу “ и 4 „ въздържал се “. Така Отпада текст на Владислав Панев („ Демократична България “) по отношение на
изискванията за приемане на обезщетения,
тъй като, съгласно вносителя, те са „ кумулативни “ и са „ непостижими “.

Като премахване на недовиждане Драгомир Стойнев дефинира решението на Народното събрание да гласоподава отпадане на към този момент признатото предложение на Панев. По думите му това се постанова, с цел да не се блокират помощите за учебни заведения, детски ясли, градини, обществени заведения, общините.

В в началото признатото предложение приехме редица критерии на Владислав Панев, които се оказа, че кумулативно нито едно огромно дружество не може да извърши. Сега отпаднаха тези критерии. Всички консуматори на свободния пазар ще получат над 200 лева, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

От Министерството на енергетиката са алармирали със свое писмо депутатите, че може да се блокират всички помощи. Проблемът става сериозен, до момента в който не получим и позволение от Европейска комисия, което може да отнеме сред 4 и 6 месеца. Затова Драгомир Стойнев предложи помощта да бъде 200 лева за мегаватчас за всички небитови консуматори.

„ За нас, несъмнено, от левицата, са значими, тези студени месеци – знаете, че
огромна част от общините приказват и за дървени ваканции,
защото са обезпокоени от високите цени на ел. силата – тъй че ясли, детски градини в действителност да бъдат спокойни “, сподели още Стойнев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР