снимка: БТАГригор Димитров ще започне участието си на откритото първенство

...
снимка: БТАГригор Димитров ще започне участието си на откритото първенство
Коментари Харесай

Гришо започва срещу неудобен руснак в Австралия. Джокович го дебне в третия кръг

снимка: Българска телеграфна агенция
Григор Димитров ще стартира присъединяване си на откритото състезание на Австралия по тенис против руснак. Съперник на Гришо в първия кръг е Аслан Карацев.

29-ият в света хасковлия ще търси реванш против Карацев за провалянето си на четвъртфиналите в Мелбърн през 2021 година с 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

29-годишният руснак е 52-и в международната класация сега. Най-доброто му класиране на Откритото състезание на Австралия е полуфинал точно през 2021 година.
Българинът  има и една победа против Карацев с 6:1, 1:6, 6:2 в Сан Диего преди два сезона.

Гришо може да срещне деветкратния първенец Новак Джокович (Сърбия)  още в третия  кръг. Номер 4 в схемата Джокович стартира против испанеца Роберто Карбайес Баена. В същата четвърт е и локалният любим Ник Кирьос, който е 19-и подложен и започва против руснака Роман Сафюлин.

Защитаващият купата си и лидер в схемата Рафаел Надал (Испания) ще играе в първия кръг против английския левичар Джак Дрейпър, а вицешампионът в Мелбърн през предишния сезон и подложен под номер 7 Даниил Медведев от Русия започва против Маркос Хирон (САЩ). Двамата са в най-горната четвърт на схемата, което значи, че могат да се срещнат още на четвъртфиналите.

През 2017 година Гришо записва най-хубавото си достижение на първия шампионат от Големия шлем. Тогава нашето момче доближи по полуфиналите на конкуренцията. Тази година Димитров е подложен под №27 в схемата.

Андриан Андреев не съумя да влезе в главната скица на шампионата. В третия кръг, който е и финален, на квалификациите той отстъпи на Зизу Бергс с 1:6, 2:6 и отпадна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР