Снимка: БТААндрей Крамарич вкара два гола, а Хърватия победи с

...
Снимка: БТААндрей Крамарич вкара два гола, а Хърватия победи с
Коментари Харесай

Хърватия спечели убедителна победа срещу Канада

Снимка: Българска телеграфна агенция
Андрей Крамарич вкара два гола, а Хърватия победи с 4:1 Канада във втори мач за деня от група „ F “ на Световното състезание по футбол в Катар, оповестява Българска телеграфна агенция. Така вицешампионите се изкачиха преди всичко в класирането при тъждество в точките с втория Мароко и една повече от Белгия.

Алфонсо Дейвис вкара първия гол в историята на Канада на международни шампионати още във втората минута на мача на „ Халифа Интернешънъл Стейдиъм “ в Ал-Раян. Таджон Бюкенън центрира в наказателното поле и крилото на Байерн Мюнхен засече топката с глава във вратата на международните вицешампиони.

До този миг Канада не беше вкарвала на Мондиали. При единственото си присъединяване през 1986 тимът загуби против Съюз на съветските социалистически републики, Франция и Унгария с общ резултат 0:5.

Историята обаче не се е трансформирала фрапантно за страната и тя бе огромен новобранец против Хърватия, даже и след гола. Вицешампионите натиснаха свирепо след попадението и стигнаха до равнене в 36-ата минута. Иван Перишич подаде зад тила на отбраната за Андрей Крамарич, който преодоля някогашния вратар на Лудогорец (Разград) Милан Борян с диагонален удар.

Хърватия приключи цялостния поврат преди края на първото полувреме. Марко Ливая получи подаване от Йосип Юранович на дъгата на наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл за 2:1.

Хърватите понижиха темпото през второто полувреме и на Доминик Ливакович му се наложи да направи две спасявания, само че представителите на Европа въпреки всичко стигнаха до още два гола. Крамарич получи още веднъж подаване от Перишич, залъга бранител в наказателното поле и стреля тъкмо за в 70-ата минута, а Ловро Майер се разписа в добавеното време за 4:1.

Поражението бе второ за Канада и по този начин представителите на Северна Америка изгубиха и математически шансове за излизане от груповата фаза. В идващия си мач те ще играят с Мароко, а Хърватия ще срещне Белгия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР