Снимка: БТА Заместник-председателят на Народното събрание от БСП за България

...
Снимка: БТА Заместник-председателят на Народното събрание от БСП за България
Коментари Харесай

БСП поиска приоритети, срокове и формат на кабинет: Трябва диалог, но процесът е хаотичен

Снимка: БТА

Заместник-председателят на Народното събрание от " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин уточни, че са се отзовали на поканата на ГЕРБ-СДС за среща с разбирането, че разговор би трябвало да се води, само че досега този развой бил безреден.

Преди да влезем в елементи какви са нашите цели, партийни и политически, преди да стартираме да съпоставяме нашите стратегии, би трябвало да определим две-три неща, които да дадат тенденция на този развой, сподели Вигенин.

Хубаво е да имаме изясненост по какъв начин ГЕРБ си показва периода на деяние на едно постоянно държавно управление и по какъв начин ГЕРБ си показват формата на такова допустимо държавно управление, уточни той. По думите му са обрисувани три формата - на малцинството, коалиция, " държавно управление на персони ".

Снимка: БТА

" Прав е господин Вигенин да търсим повече логичност във всяка от отстъпките в процеса. Тя естествената политическа логичност изчезна през последната година и половина. Без да драматизирам, парламентарната република е сложена под въпрос . Парламентът се събира за къси серии, а по-късно потъваме в следващия цикъл от избори. Трябва да намерим технология, с цел да прекъснем този развой ", сподели Томислав Дончев от ГЕРБ.

Вигенин очерта и предпочитаните въпроси за Българска социалистическа партия - обществената, демографската политика, обучение, опазване на здравето, правосъдната промяна и участието в Шенген, и уточни, че недостиг от 3 % не е допустим.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР