Снимка: БТА Протестният митинг под наслов Достойно заплащане на труда

...
Снимка: БТА Протестният митинг под наслов Достойно заплащане на труда
Коментари Харесай

Служителите на Държавна агенция Архиви на протест, искат 30% увеличение на заплатите

Снимка: БТА

Протестният протест под наслов " Достойно възнаграждение на труда на архивистите " се организира в пространството пред постройката на ДАА на ул. " Московска " и площад " Д-р Желю Желев " в София.

Снимка: БТА

Митингът е проведен от Федерацията на самостоятелните синдикати от държавното ръководство и организации (ФНСДУО) към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ), нейният главен член - Синдикат на архивистите, дружно със Секция " Архиви " на Националната федерация " Култура " към КТ " Подкрепа ", предава Българска телеграфна агенция.

Снимка: БТА

" Средната заплата за експертни длъжности е под 1400 лева, за останалите е 1250 лева Хроничното ниско възнаграждение провокира отлив на фрагменти и огромна текучество, което пречи на нашата работа ", съобщи Михаил Иванов, ръководител на Синдикат на архивистите, КНСБ, представен от Българска национална телевизия.

Вижте всички фотоси ТУК> > >

" Виждаме, че има нарастване на бюджета на организацията с близо милион и половина. Това са разноски, планувани за прехрана и финансови разноски. За фонд работна заплата няма нарастване от един лев ", разяснява и един от чиновниците - Димитър Попов.

Снимка: БТА

Преди седмица президентът на КНСБ Пламен Димитров разяснява, че синдикатите чакат нов бюджет за 2023 година.

Освен за нарастване на минималната работна заплата от 1 юли на 850 лева, той уточни, че от КНСБ упорстват и за най-малко 10-процентно нарастване на заплатите в бюджетния бранш.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР