Снимка: БТА Проф. Панайотов обясни, че в новата структура работи

...
Снимка: БТА Проф. Панайотов обясни, че в новата структура работи
Коментари Харесай

Русе е шестият град в страната с отделение по кардиохирургия

Снимка: БТА

Проф. Панайотов изясни, че в новата конструкция работи екип от кардиохирурзи, анестезиолози, операционни и реанимационни сестри с висока подготовка и богат опит. Началник на отделението е доктор Георги Игнатов, който е с огромен опит. Той е работил в клиники във Англия и Съединени американски щати, а също и в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Лозенец ".

Снимка: БТА

" Радваме се, че успяхме да притеглим в екипа на Кардиохирургичното поделение експерти, които носят опита на огромните центрове, където се работи на извънредно високо равнище. Няма обикновено развиване на кардиологията без кардиохирургията. Апаратурата е скъпа, като оборудването е за над шест млн. лв. ", сподели проф. Панайотов.

Снимка: БТА

Той изясни, че през последните три години " Медика " е преди всичко в страната по брой лекувани пациенти в инвазивната кардиология. Той добави, че през предходната година всяка седмица са препращани по трима-четирима пациенти към други лечебни заведения в страната, където има кардиохирургия.

" Сега това няма да се постанова и пациентите ще могат да получат навременно лекуване в едно от най-съвременно оборудваните отделения в страната ", сподели проф. Панайотов.

Снимка: БТА

Д-р Игнатов изясни, че отделението в Русе предлага цялостната гама в сърдечната хирургия на високо равнище като се изключи лекуване на деца със сърдечни малформации и трансплантации. По думите му през отделението, което действа от няколко месеца, са минали към този момент десетина пациенти.

Д-р Игнатов сподели още, че поради екипа в отделението може да се прави и оперативно лекуване на белодробна хипертония, като добави, че другото най-близко място за това е Австрия.

Д-р Жулиен Димитров, който е шеф на отделението по реанимация, изясни, че комплексът е гарантиран с висок клас инсталация. Той разяснява, че методът на действие на структурата е съгласуван и с недостига на анестезиолози, който се следи в цялата страна. " Но сме усъвършенствани оптимално. Искаме да внесем и опита, който сме натрупали с доктор Игнатов, в екипа ", сподели още доктор Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР