Снимка: БТА През ноември стартирах кампания за генератори. Докато българската

...
Снимка: БТА През ноември стартирах кампания за генератори. Докато българската
Коментари Харесай

Счупен рекорд: Манол Пейков е Мъж на годината за 2022 година

Снимка: БТА

" През ноември стартирах акция за генератори. Докато българската страна се напъна да даде един генератор, ние успяхме да съберем пари за над 400 генератора, колкото Франция и Германия дружно ", изясни носителят на премията " Мъж на годината ".

" На 6 февруари стана земетресението в Турция, аз бях във въздуха, прибирах се от Исландия, и от Виена написах пост с апел към хората . Но внезапно проумях, че човек като гледа на Марвел комиксите, постоянно чува, че с огромната власт идват и огромни отговорности. А доверието е власт. Беше 20 ч. вечерта. До среднощ имах 247 обособения дарения ", добави той.

" Когато хората ти имат вяра, твоят публичен статус се издига. Отделно почнахме да събираме движимости. За Турция - 10 тира, за Сирия - 18 тира. Имало е дни, в които имам 162 телефонни диалога за един ден. И бяхме пред страхотна рецесия, тъй като не можехме да влезем в Сирия. Обаче с твърдоглавие, даже и да си елементарен човек като мен. Когато пристигнахме, се оказа, че нашите тирове са първите, преди тези на Организация на обединените нации дори ", описа Манол Пейков.

Снимка: БТА

" Аз започнах да групирам от деня след оповестяването на войната. Не съм подозирал, че това може да се случи, просто съм бил верният човек на вярното място ", изясни той.

" За къщата в Прилеп сме на път да подпишем прелиминарен контракт ", добави Пейков.

" Всъщност Манол Пейков е един инфлуенсър , с изключение на всичко останало. Има доста типове инфлуенсъри. Едни съумяват да печелят пари с това, което вършат. И има други, които съумяват да събират пари за щедрост. Манол Пейков събра милион и половина. Съвременните будители не стоят като братята Георгиеви пред Софийския университет, стоят в обществените мрежи. Той е преводач, издател, политик, жител, доста повече жител, в сравнение с политик ", сподели шефът на дирекция ЛИК на Българска телеграфна агенция доцент Георги Лозанов. Той показа номинацията на Пейков за премията.

Снимка: БТА

" В моето детство в Пловдив артистичните лица на града бяха художниците. Събираха се в остарелия град, пиеха и бяха извънредно надарени и създаваха тази артистична среда и бохема на тази европейска столица на културата. Сега това нещо се измести и лицата на Пловдив като културна столица, като артистичен град, повече или по-малко отидоха към словото. И издателство " Жанет 45 ", в което работи Манол, сътвори една територия на българската литература във време, в което имаше песимизъм дали българските създатели могат да бъдат конкурентноспособни когато културния свят се отваря, с френската, американската, с преводите им. Издателството потвърди, че сега те могат да основават шлагери. Те сътвориха съвременна версия на национализъм. Такъв национализъм, който не ненавижда ", сподели доцент Лозанов.

" Той влезе в същинската война, тъй като отиде в Украйна и от там помня негови думи. Не мога да не помни тъмнината на Украйна. Там всичко е мрачно, унищожили са електропреносната мрежа. И той с идеята си съумя да върне светлината в Украйна. Един път като събра милион и половина и занесе генератори. И повторно - като освети казуса ", добави доцентът.

Снимка: БТА

По време на церемонията бяха раздадени и специфични награди на Стефан Димитров, Ицко Финци и обичайна женска премия в мъжкия конкурс - " Мис тв сексапил ", която отиде при Бесте Сабри от Би Ти Ви.

Снимка: БТА

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР