Снимка БСПБСП внесе оригинала на записа по случая Ало, Банов

...
Снимка БСПБСП внесе оригинала на записа по случая Ало, Банов
Коментари Харесай

БСП даде на прокуратурата оригинала на записа по случая Ало, Банов съм

Снимка Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия внесе оригинала на записа по случая " Ало, Банов съм "  в Апелативната профилирана прокуратура, в запечатан и нотариално удостоверен плик. Това оповестиха от пресцентъра на партия, написа news.bg .

По думите на депутата Елена Йончева неговата дълготрайност и наличие отговорят изцяло на електронния запис, възложен на Специализираната прокуратура.

Законно откритият срок за изговаряне е едномесечен.

Припомняме, че на 22 април водачът на листата на Българска социалистическа партия за евровота Елена Йончева излезе с нови данни по абсурда " Ало, Банов съм ". Това тя заяви, че ще даде на прокуратурата истинския запис, направен от чиновник на културното ведомство.

Седмица по-рано в централата на Българска социалистическа партия Йончева съобщи, че  " Апартамент гейт " ще бъде заметен като скандал " Ало, Банов съм ". Тогава тя акцентира, че ще апелират решението на прокуратурата да не повдига обвинявания на министъра на културата Боил Банов.

Депутатът от БСП Елена Йончева разкри запис, уличаващ Банов в корупционна скица за опрощаване на наказателна клауза в размер на 700 000 лв. на компанията реализатор на ремонтните действия на Ларгото.

Веднага по-късно основният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по изнесените данни от Йончева.

След публикувания запис Боил Банов съобщи, че ще съди всички по веригата.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов съобщи в Народното събрание, че планът е минал няколко инспекции, а още преди години той е дал случая на съде.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отхвърли да коментира изнесеното от Йончева и съобщи, че Столична община е получила Ларгото единствено за стопанисване, другояче планът е на Министерство на културата.

Още през април 2015 година, когато стартира заключителният стадий от работата по Ларгото, тогавашният министър на културата Вежди Рашидов съобщи, че проектът от дълго време е трябвало да бъде подготвен. Въпреки плануваните 16 милиона обаче процедура по този начин и не е почнала.

Близо година по-късно Рашидов увери, че проектът за ремонт на Ларгото се извършва прецизно и по високи стандарти. Случайно или не обаче единствено седмица след формалното разкриване през май 2016 г. реставрираният древен комплекс протече. В началото на годината стана ясно, че Министерство на културата е завело дело против строителните компании от консорциума поради забавени периоди и неопределено осъществяване - нещо, което удостовери през днешния ден и някогашният министър на културата Вежда Рашидов.

По тази причина за Ларгото се заприказва и около нашумелите през последните месеци случаи на " ремонт на ремонта ", от които най-емблематичен беше въпросът със столичния бул.  " Граф Игнатиев ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР