Снимка: Бойко Борисов, фейсбукВаксините срещу COVID-19 ще бъдат доброволни, безплатни,

...
Снимка: Бойко Борисов, фейсбукВаксините срещу COVID-19 ще бъдат доброволни, безплатни,
Коментари Харесай

Борисов: Ваксините срещу COVID-19 ще бъдат доброволни, безплатни, безопасни и сертифицирани

Снимка: Бойко Борисов, фейсбук

Ваксините против COVID-19 ще бъдат доброволни, безвъзмездни, безвредни и сертифицирани от Европейската организация по медикаментите. Това съобщи Бойко Борисов след видеоконференцията на членовете на Европейския съюз, в която взе участие.

Те ще ни оказват помощ да се оправим с пандемията и да се върнем към естествения метод на живот. Към момента Европейска комисия е сключила контракти за ваксини с 4 компании, приготвят се 2 нови контракта. След днешната видеоконференция с членовете на Европейския съвет чакам скоро да стартира и взаимното признание на PCR и антигенните проби сред страните членки. Това ще разреши последователното възобновяване на свободното придвижване на хора. В България сме заделили 15 млн. лева за закупуване на антигенни проби. Ще ги използваме, когато стигнем платото на заболеваемост, с цел да имаме по-пълна картина. Важно е да останем рационални и дисциплинирани. Много страни в Европейски Съюз вкараха най-тежките ограничавания, само че това не носи наложителен триумф. Затова ние ще продължим с гъвкавите ограничения, ще пазим душeвността на хората. Вярваме, че с добра организация и надзор ще се оправим. Няма да постановяваме забрани, няма да задължаваме хората, разчитаме на персоналната отговорност на всеки, написа още министър председателят на България в персоналния си профил във фейсбук.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР