Снимка: Бойко Борисов, фейсбукПосолството на САЩ в България излезе с

...
Снимка: Бойко Борисов, фейсбукПосолството на САЩ в България излезе с
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в България с реакция след положителния тест за COVID-19 на Бойко Борисов

Снимка: Бойко Борисов, фейсбук

Посолството на Съединени американски щати в България излезе с изказване, след като стана ясно, че министър председателят на Република България Бойко Борисов е заразен с ковид.

Американското посолство у нас е осведомено за резултатите от теста на премиера Бойко Борисов и следва протокола за изолираност, избран от българското държавно управление, оповестиха от посолството.

 „ Желаем на всички българи да са здрави и в сигурност “, допълниха оттова.

 На 20 октомври Борисов се срещна с помощник-държавния секретар на Съединени американски щати по политико-военните въпроси Кларк Купър и разиска с него стратегическото партньорство сред двете страни, а на 23 октомври министър председателят и зам. държавния секретар по икономическия напредък и енергетиката Кийт Крак разискаха и покупката на изтребители F-16 и 5G мрежите.

Кийт Крак през днешния ден съобщи в изявление за bTV, че 5G съглашението сред България и Съединени американски щати е безусловно историческо. Поясни, че като член на НАТО България се причислява към 27-те страни от 30 членки.

Крак напомни, че преди 3 седмици е бил в Брюксел, където се е срещнал със зам.- ген секретар НАТО, който на собствен ред декларирал, че е от сериозно значение да имаме чиста мрежа между тях, с цел да избегнем обстановка, в която да имаме " доверени " и " недоверени " мрежи в другите страни.

" И в спокойно и военно гражданската 5 G мрежа е от стратегическо значение. Tова е ключ към стопански разцвет ", сподели Крак. Той напомни и визитата при започване на седмицата на заместник-помощник държавният секретар Купър. По думите му визитата на Купър е образец за този нов подтик.

" Имах опцията да поговоря с него тъкмо когато си тръгваше от България и той ми показа, че е имал чудесни срещи ", сподели Крак. Той даде образец с двата меморандума сред Съединени американски щати и България. По думите му движещата мощ в връзките се дефинира от всички тези стъпки по пътя. Това определяло и водачеството. Според зам.-държавния секретар и в спокойно, и във военно време, гражданската 5G мрежа е от стратегическо значение. " Това е ключ към стопански разцвет ", сподели той.

Ако погледнете в програмата ни " Чиста мрежа " в международен мащаб, 50 телекомуникационни компании от целия свят, към този момент се причислиха към самодейността. Вече има 40 страни, които мислят като нас и се усилват. " Чиста мрежа " е самодейност на свободата против авторитаризма, открит от Китайската комунистическа партия. Ако погледнете " Huawei " и ZTE, тяхното 5G, това е гръбнакът на наблюдението. Мисля, че България сносно схваща какво е да живееш сходен живот. Това се случва сега, сподели още Крак.

Според него това, което желае да направи Китайската комунистическа партия, е да сътвори " 1984-та " Биг Брадър страна по Оруел. " Те също желаят да трансфорат своята Велика китайска стена, през която еднопосочно да получават всички входящи данни, без никакви данни да могат да излизат в противоположната посока. И назад - цялата агитация да излиза, само че истината в никакъв случай да не да влиза ", счита той.

На въпрос дали въпреки всичко ще могат да убедят Германия, че Huawei и ZTE са такава опасност, Крак отговори: " Ако прочетете публикацията в " Ханделсблат " ще видите, че немското държавно управление приготвя IT регулации, стандарти, които се приближават до зоната на " доверените ". Преди две седмици бях в Германия - Берлин, Бон и Мюнхен, и създадохме там европейски инструментариум за чиста 5G мрежа ". Крак разясни, че това, което се пробват да създадат е да предотвратят тази нова Желязна завеса.

Накрая се обърна към президента на Китай Си Дзинпин: " Господин президент, съборете тази Велика китайска защитна стена! Позволете на хората да бъдат свободни и да знаят истината! " и направи прилика с Берлинската стена, която разделяла свободните от несвободните хора. " Същото е и с тази Велика китайска защитна стена ", сподели той, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР