Снимка: Бойко Борисов, фейсбукОт БОЕЦ са видяли нарушения на пътя,

...
Снимка: Бойко Борисов, фейсбукОт БОЕЦ са видяли нарушения на пътя,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: БОЕЦ сезира МВР и ВКП за джипката на Борисов

Снимка: Бойко Борисов, фейсбук

От БОЕЦ са видяли нарушавания на пътя, осъществени от Бойко Борисов с неговата джипка. Шефът на Гражданското движение Георги Георгиев разгласи, че по този мотив са сезирали Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Ето какво написаха от БОЕЦ на своята страница във фейсбук: 

БОЕЦ внесе сигнал до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за осъществени от Борисов нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, квалифицирани и като безчинство, което е закононарушение съгласно Наказателен кодекс. 

Вероятно мнозина са били очевидци на ПР видеоматериалите от фейсбук профила на Борисов, обществено известни, като „ Севда ТВ “. Особено натрапчиви станаха, откакто Борисов излезе в конспиративност по време на митингите и се появяваше единствено от джипката без предизвестие, като воин от филм на ужасите. Асфалт, трактори, даже една крава стана обект на ПРските дневни полюции на „ Севда ТВ “ и Бойко Борисов. Кадрите постоянно са показвали по какъв начин Борисов нарушава един, или различен закон, само че за него това не е проблем. Типично за всяка мутра, той се усеща над закона. А типично за всеки самозабравил се застаряващ деспот, той държи и да покаже, че законите не важат за него.

На 12.11.2020г. в електронният уебсайт на вестник „ СЕГА ” бе оповестено видео от пътешестване на лицето Бойко Методиев Борисов – министър председател на Република България, в длъжностен автомобил на НСО, ръководен от него по автомагистрала „ Европа ”. Вижда се, че автомагистралата е отворена за придвижване в двете направления и по нея се движат коли и тежки камиони. От видеото излиза наяве, че в автомобила дружно с Борисов пътуват и Костадин Ангелов – министър на опазването на здравето, Асен Балтов – началник на болница „ Пирогов ”  и непостоянен охранител от НСО. Видеокадрите съдържат и информация и данни за тежки нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и осъществени закононарушения.

Прилагаме линк към видеото на вестник „ СЕГА “:

Борисов приема шофирането на джипката, като проява че той „ кара кораба “.  Всъщност  шофирането му е, като ръководството му – нелегално, неспособно, и рисково!  

Публикуваме цялостен текст на сигнала:

ДО:  ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

                                                                     СИГНАЛ

от  Групово дело „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ ” ,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „ Панония ” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

по отношение на

подозрения и данни  за осъществени нарушавания на ЗДвП от Бойко Методиев Борисов – министър председател на Република България– член Чл. 175а.  Чл. 178ж. Чл. 179. 1,. Чл. 181. От ЗДвП,  както и за  осъществени закононарушения – безчинство отличаващо се с извънреден цинизъм, безочливост и социална заплаха – чл.  Чл. 325.  От Наказателен кодекс.

На 12.11.2020г. в електронният уебсайт на вестник „ СЕГА ” бе оповестено видео от пътешестване на лицето Бойко Методиев Борисов – министър председател на Република България, в длъжностен автомобил на НСО, ръководен от него по автомагистрала „ Европа ”. Вижда се, че автомагистралата е отворена за придвижване в двете направления и по нея се движат коли и тежки камиони. От видеото излиза наяве, че в автомобила дружно с Борисов пътуват и Костадин Ангелов – министър на опазването на здравето, Асен Балтов – началник на болница „ Пирогов ”  и непостоянен охранител от НСО. Видеокадрите съдържат и информация и данни за тежки нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и осъществени закононарушения, а точно:

На третата минута и 10сек.  от видеоматериала се вижда по какъв начин Бойко Борисов стопира на автомагистралата и беседва с служащи, които правят ремонтни действия. Борисов организира с тях  разговор, вид „ изявление ”, което се излъчва на неговият фейсбук профил за ПР и реклама на асфалтовата активност на премиера. Това прекъсване на Борисов на автомагистралата няма нищо общо с нейното предопределение. Магистралата, като пътно оборудване има за цел обезпечаване на опция за скоростен и безвреден транспорт на пасажери и товари, а не е построена за реклама и агитация на активността на премиера. С дейностите си Борисов жестоко нарушава член 175а. от ЗДвП:

Чл. 175а.  (Нов – Дъждовни води, бр. 101 от 2016 година, в действие от 21.01.2017 г.) (1)  Наказва се с отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период 12 месеца и санкция 3000 лева лидер , който провежда или взе участие в нерегламентирани надпревари по пътищата, отворени за публично прилагане,  или ги употребява за други цели, с изключение на в сходство с тяхното предопределение за транспорт на хора и товари.

(2) За наново нарушаване по алинея 1 наказването е отнемане от право да се ръководи моторно транспортно средство за период от три години и санкция 5000 лева

На 3 мин. и 30 сек. от видеоматериала се вижда, че Борисов навлиза и кара в спешната лента на автомагистралата (лента за наложително спиране), като се постанова охранителят от НСО наложително да поправя посоката на придвижване на автомобила, с цел да предотврати пътно транспортно произшествие. Действията на Борисов и шофирането в спешната лента съставляват брутално нарушение на член 178.ж от ЗДвП, а точно:

Чл. 178ж.  (Нов – Дъждовни води, бр. 101 от 2016 година, в действие от 21.01.2017 г.) (1) (Доп. – Дъждовни води, бр. 77 от 2017 година, в действие от 26.09.2017 г.) Наказва се с отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от три месеца и санкция 1000 лева лидер, който се движи в лентата за наложително прекъсване по автомагистрала, без да са налице изключенията по член 58, т. 3 или в платното за насрещно придвижване по автомагистрала и скоростен път.

От същите фрагменти се вижда, че Борисов навлизайки в спешната лента пресича пътната маркировка на автомагистралата – бяла непрекъсната линия създавайки непосредствена заплаха за придвижването в нарушаване на член 179. Ал.1:

Чл. 179. (1)  (Предишен текст на член 179 – Дъждовни води, бр. 43 от 2002 година, изм., бр. 101 от 2016 година, в действие от 21.01.2017 г.) Наказва се с санкция в размер 150 лева: 5. (доп. – Дъждовни води, бр. 43 от 2002 година, изм., бр. 60 от 2012 година, в действие от 7.08.2012 г.) който не съблюдава предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, разпоредбите за преимущество, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, в случай че от това е основана непосредствена заплаха за движението;

При прекъсването си на автомагистралата, с цел да беседва със строителни служащи (изключително рискова маневра, която съставлява опасност за живота и здравето, както на неговите спътници, по този начин и на всички останали водачи и пасажери участващи в придвижването  по магистралата) Борисов с изключение на всички друго закони, правила и правила нарушава и член 181. От ЗДвП. Ясно е, че не прави товаро-разтоварна активност:

Чл. 181.  (Изм. – Дъждовни води, бр. 97 от 2017 г.) Наказва се с санкция 50 лева: ал.5. лидер, който не спре мотора, когато моторното транспортно средство е в престой или е паркирано, в случай че работата му е нужна за осъществяване на товарно-разтоварна или друга софтуерна дейност;

Прилагаме линк към видеото оповестено от вестник „ СЕГА ”:

https://segabg.com/node/159870

Само от тези няколко минути видеоматериал се вижда, че лицето Бойко Методиев Борисов нарушава показно, брутално, безочливо и безогледно неведнъж ЗДвП, поставяйки в риск живота на своите спътници и останалите участници в придвижването, като единствено бързата реакция на гарда от НСО предотвратява злополука. От голям брой сходни видоматериали от фейсбук профила на премиера (известни като „ Видео Севда ТВ ”) знаем, че Борисов е рецидивист в закононарушенията на пътя. Той нарушава и закона за НСО, който му не разрешава, като охранявано лице да кара самичък автомобил на службата!

На съображение приложените доказателства (видеоматериал) можем да твърдим обосновано, че дейностите на Бойко Борисов се квалифицират и като безчинство, което е закононарушение по Наказателен кодекс. Борисов е рецидивист в осъществяването на сходни престъпления и дейностите му се отличават с изключителна  вулгарност, очевидно и демонстративно пренебрежение към обществото и материалният закон, необятна гласност, която скандализира и отвращава необятен кръг от българските жители.

Чл. 325.  (1) (Изм. – Дъждовни води, бр. 103 от 2004 година, в действие от 01.01.2005 г.) Който извърши непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, се санкционира за безчинство с отнемане от независимост до две години или с пробация, както и с публично неодобрение.

(3) (Нова – Дъждовни води, бр. 95 от 2016 г.) Когато действието по алинея 1 или 2 е осъществено при ръководене на моторно транспортно средство, наказването е: по алинея 1 – отнемане от независимост до три години и отнемане от право по чл. 37, алинея 1, т. 7; по алинея 2 – отнемане от независимост до пет години и отнемане от право по чл. 37, алинея 1, т. 7.

(4) (Нова – Дъждовни води, бр. 28 от 1982 година, в действие от 01.07.1982 година, изм. – Дъждовни води, бр. 92 от 2002 година, в действие от 01.01.2005 година, изм. по отношение на влизането в действие – Дъждовни води, бр. 26 от 2004 година, в действие от 01.01.2004 година, изм. – Дъждовни води, бр. 103 от 2004 година, в действие от 01.01.2005 година, предходна алинея 3, доп. – Дъждовни води, бр. 95 от 2016 г.) Когато действието по предходните алинеи е осъществено наново, наказването е: по алинея 1 – отнемане от независимост до три години; по алинея 2 и 3 – отнемане от независимост от една до пет години.

(5) (Предишна алинея 3, изм. – Дъждовни води, бр. 28 от 1982 година, в действие от 01.07.1982 година, изм. – Дъждовни води, бр. 92 от 2002 година, в действие от 01.01.2005 година, изм. по отношение на влизането в действие – Дъждовни води, бр. 26 от 2004 година, в действие от 01.01.2004 година, изм. – Дъждовни води, бр. 103 от 2004 година, в действие от 01.01.2005 година, предходна алинея 4, изм. – Дъждовни води, бр. 95 от 2016 г.) Когато действието по алинея 1 – 3 съставлява рисков рецидив, наказването е отнемане от независимост от една до шест години.

На съображение член 207 от Наказателно-процесуален кодекс, БОЕЦ сезираме ВКП за откритите от нас данни за осъществени закононарушения и пожелаваме от прокуратурата да образува досъдебно произвеждане против премиера Бойко Борисов за посочените от нас престъпления, като откри съществуването на осъществените закононарушения и неотложно му бъдат повдигнати обвинявания за безчинство, като бъдат регистрирани изключителният цинизъм и рецидив в дейностите му.

БОЕЦ сезираме и Министерство на вътрешните работи за нарушаванията на ЗДвП осъществени от Бойко Борисов и пожелаваме да образуват нужните инспекции за определяне на закононарушенията и му бъдат наложени съответните административни наказания и санкции.

БОЕЦ пожелаваме от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да бъдем осведомени за всички техни дейности и резултатите от тях и заявяваме своята подготвеност да представим спомагателна информация по случая.

#ГЕШЕВеПОЗОР

16.12.2020г.                Георги Георгиев – ръководител на УС на Групово дело „ БОЕЦ ”

В момента има три дейни инспекции против Борисов по сигнали на БОЕЦ, които са без резултат и развиване.  Именно по тази причина мафията на Пеевски и Борисов го назначиха на поста, с цел да пази техните ползи. Всички тези сигнали обаче скоро ще бъдат преобразувани в обвинителни актове и наглите ще дават отговор за всички осъществени закононарушения!   За да се случи това би трябвало да отстраним мафията от властта и да отпушим правосъдната система! 

Битката продължава!

Всеки ден на площадите и пердах до дупка за реализиране на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се трансформира в знак на съпротивата против незаконната власт на мафията! Дела, акции, митинги, сигнали, това е метода. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си активност сами, а делата против криминализираните институции и мафията превзела страната ни  занапред стартират. Поемаме рисковете, плащаме цената за дейностите си против корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съидейници и  за всеки, който е съпричастен с борбите ни и би желал да ни поддържа, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за поддръжката, това е обща борба на жителите против мафията!

Групово дело „ БОЕЦ ”



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР