Снимка: БНТОт октомври темата за миграцията сякаш изчезна от европейската

...
Снимка: БНТОт октомври темата за миграцията сякаш изчезна от европейската
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Промяна на Дъблинското споразумение е в интерес на България

Снимка: Българска национална телевизия
От октомври тематиката за миграцията като че ли изчезна от европейската сцена. Европейска комисия вярно пресметна, че идната седмица на срещата на върха разделянето ще се задълбочи. С днешната намира се цели сделка, с цел да се понижи разделянето. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска национална телевизия тази заран във връзка на неофициалната среща на европейски водачи, която ще се организира през днешния ден в Брюксел, и срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица.
Заинтересовани сме Дъблинското съглашение да бъде променено, защото доста хора, които са регистрирани в България, съгласно това съглашение могат да бъдат върнати у нас, сподели Йотова.
Според вицепрезидента Турция също не извършва напълно съглашението с Европейския съюз, а тематиката за миграцията е може би най-слабата, като по нея са взети най-слабите решения и доста време е изхарчено в бавни механизми.
Поставянето на тематиката за Западните Балкани е голям триумф на България. Чисто егоистично ние сме заинтригувани да има непоклатимост в тази част на Европа. Без българска интервенция нямаше да има толкоз бързо развиване в връзките сред Македония и Гърция, сподели още Илияна Йотова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР