Снимка БНТДебатът в СУКлимент Охридски за Истанбулската конвенция показа много

...
Снимка БНТДебатът в СУКлимент Охридски за Истанбулската конвенция показа много
Коментари Харесай

Караянчева: Недопустимо е в 21 век да бъдат убивани жени

Снимка Българска национална телевизия

Дебатът в СУ " Климент Охридски " за Истанбулската спогодба сподели доста разнообразни отзиви. Имаше доста твърдо " За " и доста твърдо " срещу ". Тези, които бяха твърдо срещу, споделиха, че се тормозят за изконните обичайни полезности, че тази спогодба няма да донесе до нищо кой знае какво, защото са одобрявани и други Конвенции. Другите бяха на другия полярен пояс и споделиха, че би трябвало да се одобри, тъй като не може да се разреши да се протяга ръка на дами и деца.
Това разгласи по Българска национална телевизия ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която бе и уредник на дебата.

" В този спор излязоха и доста обстоятелства, че в България единствено 18 центъра за приютяване на дами жертви на принуждение и България би трябвало да работи доста в тази посока. Чухме мнението на жителите, в този момент ще ми бъде забавно да чуя мнението на народните представители в комисиите, на академичната общественост. Всички отзиви, които бяха казани, ще бъдат качени на уеб страницата на Народно събрание. Ще поканя младежите да дискутираме, тъй като би трябвало да увлечем всички, които имат мнение и желаят да кажат нещо. Недопустимо е в 21 век да бъдат убивани дами и да има единствено мъжка и единствено женска специалност ", добави тя.

Истините, заложени в Свещеното писание и етиката на християнството са основополагащи за живота на обществото. Обществото им устои, на които се крепи. Това са любовта сред мъжа и дамата, уважението към по-възрастните хора, почитта към дамите и децата, закрилата на слабите и бедните. И в случай че тези устои стартират да се разрушават, ще се разпадне самото общество ”, съобщи пък в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв отец Александър Лашков от храм „ Св.Троица ”. Повод за изявлението му беше Истанбулската спогодба и текстовете, които тя съдържа.

„ Разграничаваме се от всички крайни изрази, от всички остри изрази. В Истанбулската спогодба се смесват две тематики. Разбира се, всички са срещу домашното принуждение, само че дали зад маската за битка с домашното принуждение не се пробват да прокарат неуместната джендър идеология. Оттук идват вълненията. Езикът на Истанбулската спогодба като че ли умислено е двузначен, неразбираем и завоалиран ”, споделя още отец Александър Лашков.

„ Съветът на Европа изпрати до медиите преди седмица едно решение във връзка това по какъв начин се схваща конвенцията, които в тази тълкувателна декларация съгласно мен умерено могат да влязат ”, съобщи Тони Николов, мъдрец и публицист.

И прочете решението на Съвета на Европа в ефир: „ Конвенцията не разрешава признаването на еднополови бракове на подписалите страни. Конвенцията не задължава страните да вкарат във вътрешното си законодателство признаването на „ трети пол ”. Конвенцията не задължава страните да признаят като бежанци транссексуалните и интерсексуални. Конвенцията не задължава страните да вкарат в учебно заведение уроци за полова ориентировка ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР