Снимка: БНТ, архивНяма как да забраните хазарта, но трябва да

...
Снимка: БНТ, архивНяма как да забраните хазарта, но трябва да
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Сблъсъкът за хазарта може да разклати политическите съотношения

Снимка: Българска национална телевизия, списък

Няма по какъв начин да възбраните хазарта, само че би трябвало да има някакви ограничавания. Това сподели в предаването „ Преди всички “ по БНР специалистът от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов. Той коментира подновеното предложение на Валери Симеонов лотарийните игри да бъдат държавен монопол, написа nakratko.bg.

Безлов счита, че се задава извънредно „ тежък конфликт, който може съществено да разклати политическите съотношения в страната “.

Предвид войната в
хазарта, която тече сега сред двата най-големи хазартни оператора, е мъчно да се направи прогноза, добави специалистът.

Талончетата за триене са от 2012 година, до този миг имаше монопол на страната, напомни Безлов:

„ Когато беше разрешено частен оператор да взе участие, прогнозите бяха за 60-70 милиона лв. годишно. В момента гледах между 300 и 400 милиона оборот. Това е великански оборот “.

Защита на ползите на данъкоплатците или удар върху избрани бизнес ползи прозира в текстовете, препоръчани от Валери Симеонов?

„ Става дума за към 3% от Брутният вътрешен продукт на страната. За 2018 година само Македония и Малта са пред България, само че Малта е специфичен случай, тъй като там са регистрирани всички огромни международни оператори. За България това е голямо число. Става дума за към, за 2018 година (няма още данни за 2019), за към 3,2 милиарда За да си го представим, става дума за много внезапен и бърз растеж на хазарта от 1,2 милиарда през 2007 година, да кажем. В случая не включваме интернационалните
хазартни оператори “.

Решение ли е възбраната на частните лотарийни оператори?

„ Има страни, които са избрали този модел на регулация – монопол върху офлайн игрите: това, което може да си купите в профилирани будки, а онлайн игрите не може да ги ограничите заради европейското законодателство. Швеция води дълги правосъдни борби, Финландия води дълги правосъдни борби. Причината са британските
хазартни оператори, които съумяха да отстранен тези държавни регулации в много европейски страни “, разясни Безлов.  

В България хазартният туризъм има значителен % участие и е добре, в случай че се прибегне до промени, да не се лишава стопанската система от тези доходи от туристи, които идват особено, с цел да играят, акцентира още Тихомир Безлов.

„ Темата за
хазарта се появява от време на време след 1990 година. Преди влизането ни в Европейски Съюз се беше появила около безмитните магазини. През 2018-а имаше план, който не беше неприятен, за ограничение на рекламата и местата, където може да се закупуват билети и изобщо да се играе “, уточни специалистът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Р

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР