Снимка: БНТ 2Не знам да има партия в българския парламент,

...
Снимка: БНТ 2Не знам да има партия в българския парламент,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще гласувам за незабавното затваряне на границите на ЕС за бежанци

Снимка: Българска национална телевизия 2

Не знам да има партия в българския парламент, която да е споделила, че ще се приемат мигранти и за това да й се заплаща. Позицията ни е национално отговорна. Преди години на всички препоръки аз съм държал една и съща позиция. Безспорно Европа е най-толерантна в това отношение. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната естрада, написа novini.bg. 

" Преди време казах, че би трябвало да се създадат убежища. Защитавал съм тезата неотложно да се затворят външните граници на Европейски Съюз и да се влага в кораби и граничари. В неделя ще предложа точно това. Противен случай има риск. За година имаме нулева миграция. Не това е ситуацията в Гърция. С термокамери виждаме по какъв начин влизат в гръцки ферми, звъним им, те ревизират, само че не откриват нищо ", сподели още той.

В неделя, 24 юни, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква изключителна среща на лидерите на страните от ЕС по въпросите на миграцията и даването на леговище.  

" Нека не плашим популацията по тази тематика, нуждая се Народното събрание да ме поддържа и да сме единни ", съобщи Борисов.

" Ще гласоподавам за това да се позволяват единствено лицата, които бягат единствено от война. За бягащите от войната би трябвало да се погрижим, а икономическите мигранти да се връщат в страните си ", коментира Бойко Борисов.

" Трябва да спрем бежанската вълна. Цели страни се тресат от обстановката, в които сами се вкараха. Ние не сме взели участие в нито една война. Виждаме постройките в Сирия по какъв начин изглеждат - няма цяла постройка. Всеки, който има деца, знае какво изпитват родителите в Сирия. Няма да се възстановят десетки страни ", разкри министър председателят.

" Хора, които са чели единствено за войни и са живели измежду талибани, мъчно се интегрират ", добави Борисов. 

" Заявих обществено на Курц, че австрийски аероплан с мигранти няма да кацне на летище София и да приемем бежанци ", безапелационен бе министър-председателят.

" Няма страна, която да може да издържи на бежанска вълна. Ако мислите, че ми е приятно да говоря толкова постоянно с Ердоган - не ми е ", завърши Бойко Борисов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР