Снимка: БНРПо разпореждане на премиера Бойко Борисов началникът на Дирекцията

...
Снимка: БНРПо разпореждане на премиера Бойко Борисов началникът на Дирекцията
Коментари Харесай

Проверка на плажните строежи по Южното Черноморие поръча Бойко Борисов

Снимка: БНР

По предписание на премиера Бойко Борисов началникът на Дирекцията за народен строителен надзор Иван Несторов ще направи незабавна инспекция по Южното Черноморие, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството, написа Канал 3.бг.

Заедно с специалисти от РДНСК-Бургас и на Службата по геодезия, картография и кадастър Бургас, той ще ревизира сигнали за дейностите, които се извършват на къмпинг " Градина “, в региона на къмпинг " Арапя “ и плаж " Алепу “. При констатиране на нарушавания, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК. 

Проверките ще стартират от плажа в местността " Алепу ", където се прави подсилване на свлачище за строителство на две почивни бази. Според Регионалната екоинспекция, като се изключи заравнените дюни на къмпинг " Смокиня ", останалите три терена - на къмпинг " Градина ", в местността " Алепу " и край къмпинг " Арапя ", строителството било изцяло законно.

Кметът на Община Царево Георги Лапчев увери, че строителството до " Арапя " е изцяло законно. Там тежка строителна техника към този момент дълбае основи за информационна техника, на мястото на изсечени десетки борови дървета, сложени са основите на солидни постройки - общо 13 вили.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР