Снимка: БНРТрябва да имаме главен прокурор, който да има куража

...
Снимка: БНРТрябва да имаме главен прокурор, който да има куража
Коментари Харесай

Акад.Георги Марков обяви, че трябва да имаме главен прокурор, който да има куража да обвинява едри риби

Снимка: БНР

„ Трябва да имаме основен прокурор, който да има куража и причините да упреква “, съобщи пред БНР един от подкрепилите Иван Гешев - историкът акад. Георги Марков. Той изрази вяра Гешев да не се въздейства от политически сили и разнообразни стопански кръгове.

„ Надявам се да има куража, професионализма и престижа да насочва обвинявания към някои " едри риби ", които се считат, че са над закона и са овластени свише и които живеят прекомерно предизвикателно. В народа ни има едно огромно разслоение. Това може да докара до обществени разтърсвания. Хората желаят правдивост и аз се надявам, че господин Гешев ще оправдае доверието ", разяснява той в предаването " Преди всички " и продължи:

" За мен е значимо, че Иван Гешев има професионални качества и може да се оправи с тази високо виновна служба. 30 години у нас царува една безнаказаност, безотговорност, има закони, само че не се съблюдават – това не трябва да продължава. Преди 10 ноември имаше цялостен надзор. След 10 ноември законите започнаха да се подценяват с известно надменност, изключително от някои кръгове “.

Според него един основен прокурор не е нужно да бъде „ нежен и деликатен “. Той би трябвало да всява благоговение, добави акад. Марков.

„ След 1989 година внезапно взехме решение – появят се 1000 души на площада, които споделят „ Аз съм народът “ – не, вие сте навалица “, акцентира историкът и означи:

„ От другата страна също се появят 1000 души и те викат на улицата, сядат на Орлов мост и 200 хиляди софиянци от „ Дружба “ и „ Младост “ би трябвало да вървят пеш. Имаме права, само че до такава степен, докъдето не засягаме непознатите права “. В тълпата човек не е себе си, означи още акад. Георги Марков. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР