Снимка: bnr.bgНашият съсед и приятел България ни разбира много добре.

...
Снимка: bnr.bgНашият съсед и приятел България ни разбира много добре.
Коментари Харесай

Най-важният турски генерал пусна стряскаща карта на нова Турция

Снимка: bnr.bg

Нашият комшия и другар България ни схваща доста добре. Изказваме своята признателност, защото това е благоразумният метод. Това съобщи турският дипломат в България Хасан Улусой, написа actualno.com.

Попитан непосредствено дали Турция ще съблюдава съглашението за бежанците с Европейски Съюз, той отговори, че " имаме едно прелестно съдействие с България " и че Турция ще продължава да съблюдава съглашението и няма подозрение за това . Турският дипломат обаче упрекна Европейски Съюз пред Българска национална телевизия, че " през цялото време " не съблюдава договореностите и че не дава обещаните пари, както и не пристъпва към визова либерализация.

Според Улусой, задачата на военната интервенция " Извор на мира " в Сирия е пречистване на региона на запад от Ефрат от " терористични детайли " и определяне на зона за сигурност от 35 километра. Припомняме, че при старта на " Извор на мира " турският министър председател Реджеп Ердоган говореше за демилитализирана зона от 35 километра. Става въпрос за битка против маркистко-ленинистката формация ПКК и нейните клонове, по думите на посланика. Не успяхме да убедим американските си съдружници за заплахата от ПКК и избрани нейни крила, които, съгласно Съединени американски щати, са помагали за битката с " Ислямска страна ", излезе от думите на Улусой. Той риторично попита и какво би направила която и да е страна, в случай че на границата ѝ стават " толкоз доста атентати ", колкото по турско-сирийската граница.

Улусой увери, че интервенцията не значи, че Турция няма да се бори с бойците на " Ислямска страна ". Той уточни, че Турция е обезвредила хиляди терористи на ИД.

Според някогашния зам.-министър на стопанската система и външните работи Милен Керемедчиев, единственият другар на Турция в Европейски Съюз сега е България. Керемдчиев акцентира и на обстоятелството, че в този момент Русия е съдия да не се стигне до боен конфликт сред Турция и режима на Башар Асад. Експертът счита, че Ердоган " затъва в рецесията ", като сподели, че интервенция " Маслинова клонка " – една от двете огромни турски военни интервенции преди актуалната, не е постигнала задачите си.

 

Що се отнася до националната сигурност на Турция обаче, във Фейсбук към този момент се разяснява обява на Хулуси Акар, шеф на генералния щаб на турската войска.  Публикацията е на нова карта на Турция - със забележителна " турска " територия в Сирия . " Спите ли ", гласят много гневни реакции по адрес и на българското държавно управление.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР