Снимка: БНРАбсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко

...
Снимка: БНРАбсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко
Коментари Харесай

Харизанов: Дано Нинова остане по-дълго лидер на БСП, с нея няма да спечелят избори

Снимка: БНР

" Абсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко Борисов. Голяма част от тях може и да са избирани от Цветан Цветанов за партийните си длъжности, само че те в никакъв случай не биха заемали държавни и политически виновни постове, в случай че не беше господин Борисов, тъй като ГЕРБ е безспорно партия, която е основана към Бойко Борисов и постоянно е била дърпана от неговата персонална политическа известност и старания ".

Това сподели пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика във връзка вчерашното Национално заседание на ГЕРБ, на което беше освободен Цветан Цветанов от всички управителни длъжности и единствено 10 души гласоподаваха срещу това решение.

Той добави, че не е очаквал волята на болшинството да е друга от волята на водача на ГЕРБ. По думите му това не е форма на тоталитаризъм, тъй като водачеството на Борисов в действителност е доста мощно в партията, само че това е достоверен развой, а не е натрапен със мощ и с принуда, а е съзнателен избор на хората в ГЕРБ.

Той съпостави водачеството на Борисов с това на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия: " Г-жа Нинова няма да може дълго да удържи обстановката, макар, че аз избирам тя по-дълго да остане на поста си ", сподели Харизанов.

Той изясни за какво:

" Нейното наличие прави по този начин, че гласоподавателят да откаже да направи Българска социалистическа партия първа политическа мощ в страната и това ми харесва ".

Харизанов разяснява и желанието на Цветан Цветанов да сътвори Център за евроатлантически проучвания като знак за това, че той има желание да се занимава с политика, само че не като директен участник, а като човек, който проучва. Според Харизанов центърът на Цветанов няма да бъде конкуренция на ръководения от него Институт за дясна политика, а по-скоро ще е съперник на Център за разбори и ръководство на опасности на Иван Костов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР