Снимка БлицПрез юни 2017 година бяха арестувани полицаите Стефан Модев

...
Снимка БлицПрез юни 2017 година бяха арестувани полицаите Стефан Модев
Коментари Харесай

Шефът на полицаите-рекетьори взел 20 бона подкуп, дал по 1000 евро на ортаците си, но изникна нова мистерия!

Снимка Блиц

" През юни 2017 година бяха задържани служителите на реда Стефан Модев и Петър Атанасов. Те бяха упрекнати за обир на няколко мастърбокса цигари. По време на това следствие е открито, че по подобен метод е имало и други два грабежа на лица, занимаващи се с противозаконна търговия на цигари без бандерол ", заяви на брифинг в Пловдив окръжният прокурор Румен Попов, представен от Блиц.

 

Установено е било и търговците са дали показания, че мъже, които се показват за ченгета и демонстрират служебните си значки, са спирали търговците, слагали са им белезници и откакто ги принуждавали да лягат на земята, са правили грабежи. Установени са двама потърпевши търговци. Единият от тези мъже през декекември 2016 година по еднакъв метод е бил рекетиран в региона на Лаута в Пловдив и са му взети няколко мастербокса с цигари.

През март 2017 година той е получил телефонно позвъняване от 6 районно управление (на МВР) в Пловдив и е бил извикан да се яви там. Когато е отишъл, са му връчили призовка, че би трябвало да се яви на разпит в районно управление (на МВР) " Раковски ". Там точно се е срещнал с въпросните двама служители на реда, които са били задържани през месец март тази година. Тогава те са му посочили фотографията на неговия микробус, в който е имало тайник с цигари. Именно тогава са му поискали и подкупа от 20 000 лв., които синът на търговеца е предал на Стефан Модев. Установено е, че в схемата за рекет е взел участие единствено Модев, а Атанасов, който е арестуван по остарелия случай, няма съпричастност към тези грабежи. 

Когато синът на търговеца е предал подкупа от 20 000 лв. Стефан Модев е дал част от парите на шефа на районно управление (на МВР) " Раковски ", а  той от своя страна е дал по 1000 евро рушвет на подчинените си. Самият той е твърдял пред проверяващи, че е взел също 1000 евро. Къде са оставалите пари занапред ще се открива. 

Двамата служители на реда от Раковски са създали цялостни признания за закононарушенията. Думите им изцяло съответстват с осъществените до този миг следствия. Шефът на полицията в Раковски е направил частични признания и следва през днешния ден, след покачване на обвиняванията, да бъде още веднъж разпитан.

Тримата - шефът и двамата му подчинени, откакто са взели подкупа от търговеца, са скъсали пред него фотографията на микробуса и са споделили че с това казусът завършва. Изготвили са документи, че са създали щателна инспекция и не са открили данни за съществуване на закононарушение, осъществено от търговеца. Опитали са се по всякакъв начин да замаскират стореното. Тримата са отстранени от служба и против тях са формирани дисциплинарни производства съпбщи шефът на пловдивската полиция Атанас Илков. 

Установено е още, че с изключение на цигарите, които са откраднали от търговеца, са отмъкнали още артикули и пари от него на стойност 41 000 лв.. Заплашени са от затвор от 3 до 10 години, санкция от 20 000 лв. и отнемане от права да извършват полицейска служба. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР