Снимка Би Ти ВиЗа впечатленията на чуждестранните журналисти в коментарите

...
Снимка Би Ти ВиЗа впечатленията на чуждестранните журналисти в коментарите
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: България вярва, че в еврозоната ще има нова фаза на интеграция

Снимка Би Ти Ви
За усещанията на задграничните публицисти в мненията им за стартиралото преди седмица европредседателство въздействие оказват и срещите им с водачите на мнение в България, споделя в репортаж БНР. Между обичайните български ястия, обичайна българска просвета и разходките до значими за българите места мина работата на задграничните публицисти. Част от тях непрекъснато желаят да пишат, споделя човек от екипа, който дава отговор за програмата им.

През седмицата някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски и някогашният президент Росен Плевнелиев отговаряха на въпроси на задгранични публицисти по време на среща, предопределена за българското председателство, прибавя Националното радио.

Критериите са ясни и от близо 20 години сме там, откакто левът е привързан с еврото поради валутния ръб. Това сподели някогашният президент Росен Плевнелиев на маджарски публицист, който смята, че в случай че България е член на еврозоната, е допустимо да не е също толкоз конкурентна, както и Гърция. Той изиска да разбере какви сюжети има България, в случай че не стане член на еврозоната:

България има вяра, че в еврозоната ще има нова фаза на интеграция и страната ни желае да е част от нея. Не ни харесва да сме в периферията на ползите, на който и да е съюз, тъй като България от епохи е била в периферията и това не е наша национална тактика, по тази причина Европейски Съюз би трябвало да увери всички страни, че ще ги включи в новите етапи на интеграция. Честно споделям, притесняваме се, че ние може да останем в периферията, подложени на други въздействия, познати от десетилетия.

Причината България да не е в еврозоната към момента евентуално се крие в рецесията отпреди няколко години и рисковете за промишлеността, споделя Симеон Сакскобургготски. Така някогашният министър председател, който в този момент е и в борда на българското председателство отговори на публицист от Латвия за какво някои европейски страни не позволяват България в Шенген и еврозоната:

Действително страната се забави, само че трябваше да се вземат поради някои опасности, поради икономическата рецесия. Сега до година или две считам, че ще се присъединим, тъй като изпълнихме всички условия. До тогава и промишлеността евентуално ще дава отговор на условията
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР