Снимка Би Ти ВиДнес започват консултациите с посланика ни в

...
Снимка Би Ти ВиДнес започват консултациите с посланика ни в
Коментари Харесай

Посланикът ни в Русия Бойко Коцев e в София за консултации по случая Скрипал

Снимка Би Ти Ви
Днес стартират консултациите с посланика ни в Москва Бойко Коцев. Снощи той се прибра в София, откакто беше извикан поради абсурда с отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал във Англия, оповестява Би Ти Ви.
Коцев отхвърли да разяснява тематиката авансово.
Към момента към момента не е ясно дали посланикът ни ще се срещне с премиера през днешния ден
По-рано през вчерашния ден заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че българското държавно управление би трябвало да е солидарно с европейските страни, които към този момент застанаха на страната на Англия. На собствен ред посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров дефинира извикването на Коцев за съвещания в София като вярно, само че акцентира, че виновност на Русия в тази ситуация няма по какъв начин да бъде потвърдена.
28 страни към този момент взеха решение за изпъждане на съветски дипломати поради случая Скрипал, а още 4 европейски страни взеха решение като София да привикат посланиците си за съвещания.
Русия пък съобщи, че ще отговори на обвиняванията в уместно за нея време.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева дефинира прибирането на Коцев като " естествена дипломатическа процедура ". България на този стадий не е измежду страните от Европейския съюз, които експулсират съветски дипломати.
Освен България, Португалия, Люксембург, Малта и Словакия са подхванали единствено прибиране на своите посланици за съвещания, напомня Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР