Снимка: Би Би СиРъководителят и съосновател на Фейсбук Марк Цукърбърг

...
Снимка: Би Би СиРъководителят и съосновател на Фейсбук Марк Цукърбърг
Коментари Харесай

Фейсбук мина 2 милиарда потребители

Снимка: Би Би Си

Ръководителят и съосновател на " Facebook " Марк Цукърбърг разгласи, че обществената мрежа към този момент е достигнала прага от 2 милиарда консуматори, предадоха организациите. По данни на Организация на обединените нации към 2015 година популацията на планетата е 7.3 милиарда. " Светът е малко по-светъл в този момент ", написа от профила си в мрежата самият й създател. Прагът от 1 милиард консуматори бе трансфериран през октомври 2012 година
Създаден през 2004 година, " Facebook " се трансформира в интернет колос и разрастването му не отслабва, най-много с помощта на рекламата, която е съществена част от приходите му. Чистата му облага скочи с над 75% до 3 милиарда $ през първото тримесечие, а оборотът му се е нараснал с 49 на 100 до 8 милиарда $. Групата купи други софтуерни компании, измежду които " Инстаграм ", " УотсАп " и " Окюлъс ", и се впусна във виртуалната действителност и изкуствения разсъдък. Като доказателство за волята си да се диверсифицира " Facebook " ще предава онлайн мачовете от Шампионската лига за американските консуматори посредством страницата " Фокс спортс ", стана известно през вчерашния ден. В понеделник групата заяви, че стартира да продуцира разнообразни излъчвания, сериали и телевизионни игри. През 2016 година тя се впусна и в онлайн търговията.
Сега 33-годишният Цукърбърг желае да реализира още повече и да повлияе на образа на обществената мрежа. " Напредваме, с цел да свържем целия свят, а в този момент работим, с цел да създадем света по-близък ", да сплотяваме хората, сподели той в личната си страница в мрежата. Той стартира и обиколка в Съединени американски щати, с цел да чуе " очакванията и проблемите " на американците, с което мощно наподоби изборна акция. Някои медии настояват, че даже е хвърлил око на Белия дом след няколко години, само че той отхвърля. " Facebook ", наподобява, желае да бъде повече " общественост ", а не софтуерна компания, акцентира анализаторът Брайън Блау. Наскоро компанията изрази и волята си да сътрудничи с обичайните медии за битка с подправените вести.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР