Снимка: Би Би СиИспанският премиер Мариано Рахой заяви, че няма

...
Снимка: Би Би СиИспанският премиер Мариано Рахой заяви, че няма
Коментари Харесай

Мариано Рахой: Няма да има прошка за ЕТА

Снимка: Би Би Си

Испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че няма да има безотговорност за закононарушенията на ЕТА, макар че баската сепаратистка група съобщи, че ще се разпусне след повече от четири десетилетия принуждение, предадоха организациите. " ЕТА може и да разгласи края си, само че закононарушенията й не изчезват, както и напъните на държавното управление да ги преследва и санкционира ", сподели той в телевизионно изказване в северния град Логроно.

Баската сепаратистка организация ЕТА разгласи през вчерашния ден, че се саморазпуска. В писмо от 16 април, което бе оповестено в испанския онлайн вестник eldiario.es незаконната формация написа, че е решила да постави завършек на своята активност и разпуска всичките си структури. ЕТА носи отговорност за убийствата на 829 души през последните 43 години. Организацията е оповестена за терористична от Европейски Съюз, въпреки и още през 2011 година да съобщи, че къса с насилието и въоръжената битка.

На 20 април ЕТА изиска амнистия за действията си. „ Подобно нещо не би трябвало да се случва повече в никакъв случай. Разбираме, че през тези години сме предизвикали доста болежка. Искаме да проявим почитание към починалите, ранените и пострадалите от дейностите на ЕТА и съжаляваме за това “, се споделя в изказването. Групировката признава, че десетилетията тероризъм са донесли „ огромен брой тежки премеждия “ и поема отговорността за тях.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР