Снимка: Би Би Си В изявлението на ЕТА, публикувано днес

...
Снимка: Би Би Си В изявлението на ЕТА, публикувано днес
Коментари Харесай

ЕТА поиска прошка за тероризма си в Испания

Снимка: Би Би Си

В изказването на ЕТА, оповестено през днешния ден от баския в. " Гара ", организацията обаче твърди, че освен тя носи отговорност за страданията в испанската самостоятелна област, предадоха организациите. " Имаше страдалчество и преди раждането на ЕТА и то продължи и след прекратяването на въоръжената битка ". " Причинихме доста болежка и непоправими вреди. Искаме да изразим почитание към мъртвите, ранените, към жертвите на активността на ЕТА. Искрено съжаляваме за това ", се споделя в изказването, оповестено преди оповестеното разформироване на организацията, умъртвила над 800 души през няколко десетки години битка против испанската страна. ЕТА, която постоянно нападаше силите на реда и представители на държавни институции, показва " страдание " за всички жертви и желае " амнистия " от потърпевшите цивилни.
Нелегалната организация, основана по време на диктатурата на Франсиско Франко, се отхвърли през 2011 година от въоръжената битка. Тя би трябвало да разгласи публично разпускането си на 5 или 6 май във френската част на Страната на баските, съгласно няколко източника.
Испанското държавно управление съобщи, че ЕТА от дълго време е трябвало да изиска амнистия и декларацията й, която признава " болката ", породена от въоръжената й битка, и своята " директна отговорност ", е резултат от силата на правовата страна, която е победила ЕТА с оръжията на демокрацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР