Снимка: БГНЕСВицепремиерът Валери Симеонов и съпредседател на Обединени патриоти нарече

...
Снимка: БГНЕСВицепремиерът Валери Симеонов и съпредседател на Обединени патриоти нарече
Коментари Харесай

Валери Симеонов смята идеята за референдум за гей браковете глупотевина

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов и съпредседател на Обединени патриоти назова глупотевина концепцията на сътрудника си Красимир Каракачанов за референдум за гей браковете, заяви Дир бг. Лидерът на НФСБ беше безапелационен, че няма да поддържа предлагането на своя сътрудник от Вътрешна македонска революционна организация за такова допитване. " Тук няма никакво единогласие, Вътрешна македонска революционна организация малко истерясват, с цел да събират още малко медийни дивиденти, нито е обсъждано от Обединени патриоти, нито ще се съглася да издухаме още 40 млн. лв. поради някакви глупотевини. Да вършим референдум за щяло и не щяло, ми дайте да създадем за Терез и Масуд - дали да вървят в Холандия. Може ли за такива нелепости да се харчат държавни пари? Това ли е огромната тематика - гей браковете, че да го решаваме с референдум. Нищо няма да излезе от тоя референдум, както с оная глупотевина за " Белене " и след това другата - на Слави Трифонов ", прям беше той пред телевизия Bulgaria ON AIR. Той даже допусна, че Каракачанов, който бил три дни на посещаване в Израел, още не се е бил аклиматизирал и са го " хванали " още като е кацнал, по тази причина е споделил това. По мотив Истанбулската спогодба той сподели, че би трябвало да се признае, че ГЕРБ не поддържат гей браковете, само че защото са огромната ръководеща партия попадат сред ударите на обществото и на Европа. " Истината е, че Европа ни натиска, защото това? е ориентацията… малко по-модерна. А ние 5 века не сме променели традициите си, нравите си и фолклора си. Но за гей браковете, лъвчетата и сходни тематики ли би трябвало да харчим държавни пари? ", попита той.
Симеонов разяснява и оставката на шефа на Националната работа за защита (НСО) ген. Ангел Антонов, откакто стартира инспекция на прокуратурата. Засега против него няма никакви обвинявания, той даже отива консул в Санкт Петербург. " Още 2015 година съм изразил позицията си за НСО. Трябва да има работа към полицията, или към жандармерията - към Министерство на вътрешните работи, а не да има страна в страната – със личен бюджет и никой да не знае какво вършат ", акцентира вицепремиерът. На въпрос дали НСО е опасност за висшите хора в страната, той отговори, че с тези пълномощията, които им дава законът - да. " Да не приказвам, че с този закон, който приехме тогава и ние доста остро реагирахме, сега те могат като ви огледат, да преценяват, че сте терорист, и в случай че не сте очевидно бременна ще ви сложат ръцете откъм гърба, ще ви заловен с белезниците. Или пък единствено към малолетни не могат да ползват мощ - ти по какъв начин ще схванеш дали някой е невръстен? ", разяснява той. Симеонов уточни още една " идитощина " - че чиновниците на НСО могат да дойдат да ти ревизират всичко на компанията - счетоводни салда, наличия, активи, без да има прокурорско позволение и заповед на Национална агенция за приходите, под предлог, че заплашвате президента. " Няма надзор, работещите нощем могат да вземем за пример да работят в нощни заведения и да се вършат, че не виждат, че се продават опиати ". Преди дни и президентът Румен Радев разяснява, че сега началникът на НСО по закон няма директен шеф. Валери Симеонов разяснява и други настоящи тематики, като да вземем за пример битката с корупцията и коментара на баварския вътрешен министър, че не сме подготвени за Шенген поради високата корупция. " Възможно е да се сведе корупцията до границите, в които съществува в западните страни. И в Германия има корупция, само че е в доста по-малки мащаби. Това може да стане, само че да се ликвидира корупцията е неуместно. Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки субект ", сподели вицепремиерът.
За митингите против застрояването на Пирин пък посочи: " От построяването на втори въжен превоз концесионерът няма финансова полза. Той единствено ще усъвършенства достъпа до пистите. Това е сходно с стартирането на промоция в магазините. Това прави и компанията концесионер. Хората, които вървят в Банско, ще останат същите, само че ще престанат да чакат като говеда на опашка за лифта. С митингите сме очевидци на митингите на лъжата ". По мотив обстоятелството, че компанията, която държи концесията за пистите в Банско, е офшорна, Симеонов разясни, че това се прави, тъй като в тези зони е доста по-нисък процентът на систематизиране на дивиденти, а всички останали налози се заплащат в България.
Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов не се отхвърля от концепцията си за референдум за гей браковете, макар че сътрудника му Валери Симеонов е срещу. „ Валери Симеонов е с 10 години по-голям от мен, държи да му крещя батко. Този път съм пропуснал да се съветвам с него, само че считам, че съм прав. Ако счита, че въпросът не би трябвало да се обяснява, е негово персонално мнение, аз имам свое “, сподели Каракачанов. Според него в случай че българските жители кажат " Да, ние сме за еднополови бракове " - отлично, в случай че кажат " Не " - още по-добре. " Нацията е в демографска рецесия, а ние ще учим децата по какъв начин да си сменят пола, вместо да ги учим на морални, човешки, български полезности. Има разлика сред хомосексуализма и еднополовите бракове, както и сред хомосексуализма и трети пол. Не се греша на никого какви са половите му желания, не натрапвам на никой какво ще прави под юргана и не желая някой да ми постанова на мен, че има трети или 14-ти пол. Крайно време е да спрат да ми постановат и изясняват, че имало трети пол “, сподели още водачът на Вътрешна македонска революционна организация. Той беше безапелационен, в случай че желаеме да успокоим обществото бързо, би трябвало да хванем бика за рогата и да създадем референдум " за " или " срещу " " еднополовите бракове, три и повече пола, джендър идеологията в образователните стратегии ". " В Хърватия и в Унгария са " заковали " въпроса с един референдум - " за " или " срещу " третия пол, еднополовите бракове, да създадем като тях. Веднъж вечно би трябвало да се завърши " с тази нелепост ", а отговорът на обществото е методът тематиката да бъде затворена ", акцентира Каракачанов. Според него с Истанбулската конвеция и след това с други законодателни промени ще ни бъде наложено да одобряваме еднополови бракове, джендър идеологията и трети пол. " Това е политика, която се постанова не доста демократично от избрани европейски кръгове на страните-членки на Европейски Съюз ", уточни вицепремиерът.
Преди това в коридорите на Народно събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която към този момент съобщи, че приготвят референдум за конвенцията, разяснява, че предлагането на Каракачанов и въпросите ще бъдат разисквани от социалистите на съвещание на парламентарната група. Как ще бъде дефиниран въпросът в референдума ще реши пленарната зала, акцентира тя, откакто през вчерашния ден от партията го коригираха.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР