Снимка: БГНЕСВинаги съм призовавал за незабавно спиране и затваряне на

...
Снимка: БГНЕСВинаги съм призовавал за незабавно спиране и затваряне на
Коментари Харесай

Борисов настоява за затваряне на външните граници на ЕС

Снимка: БГНЕС
Винаги съм призовавал за неотложно прекъсване и затваряне на външните граници на целия Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, в Народното събрание. Той пристигна в Народното събрание, с цел да отговори на обвиняванията от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за политиката на държавното управление, обвързвана с мигрантите. В декларация от името на партията Нинова съобщи, че с политиката си страната ни заменя сънародниците си, които гони в чужбина, с бежанци. Декларацията провокира сканадл, съвещанието бе прекратено и възобновено с изявление на Борисов.
В неделя в Брюксел ще се организира изключителна среща за бежанската рецесия, която провокира несъгласия както в Европейски Съюз, по този начин и сред ръководещите в някои страни.
" Тук позицията ни е национално виновна и на всички е ясна. Преди години, на всички Съвети, за което има и протоколи, аз съм държал постоянно една и съща позиция. Предупреждавал съм сътрудниците, че ще стигнем и до днеска. Те тогава ми обясняваха, не имаха вяра, хуманността на Европа преди всичко и така нататък То несъмнено Европа е най-хуманната в това отношение, Ако си спомняте за първи път аз споделих, че би трябвало да създадем центрове за леговище и сигурност отвън територията на Европейски Съюз, наоколо до споровете. Една част от сътрудниците ме упрекнаха, че това било в интерес на Турция, било в интерес на тези, които се бият в Сирия. Да, само че в Йордания има 2 милиона бежанци и те не са в Европа, ние плащаме за това - Европейски Съюз. Първа точка на това, което постоянно съм защитавал, е неотложно прекъсване, затваряне на външните граници на целия Европейски Съюз. Той не е единствено Гърция, България и Италия, той е и Испания, а и от север влизат. Да се влага колкото би трябвало в кораби, граничари, " Фронтекс " в случай че би трябвало да се направи обща гранична полиция, само че тя самата дума бежанска вълна значи вълна. Всички имаме опит в последно време с наводненията и знаем, че първо би трябвало да се спре вълната, а по-късно би трябвало да се разчиства, да се ремонтира, да се оказва нужните помощи на бедстващите. Същото сега съставлява Европа ", сподели министър председателят, представен от БНР.
" Ние не сме взели участие в нито една война. В Сирия, се бият и турци, и руснаци, и американци, французи, англичани и когато мяташ ракети, били те умни и красиви, или не толкоз, когато по новините виждаме постройките в Сирия по какъв начин наподобяват, то няма цяла постройка. Няма детски градини, няма учебни заведения, няма нищо, само че то е същото и в Ирак, Да минаха 15 години Тони Блеър се извини, само че това не възвърне Ирак и няма да го възвърне, Същото е в Афганистан, да не приказваме за Либия. Износът на народна власт, която направихме ние като част от НАТО и Европейски Съюз се оказа цялостен неуспех. Затова дипломацията се провали и аз персонални чакам юли месец на тази среща сред Тръмп и Путин най-накрая да се постави завършек на тази война в Сирия ", продължи Борисов.
" Но какво имаме към днешна дата. Първа точка, която ще пазя, и която ще упорствам да се одобри - неотложно да се затворят външните граници, На КПП-тата да се позволяват единствено лица, бягащи от войната. Войната, която ние в нашите съюзи - дали с причина, дали не, дали с цел да смъкваме диктаторски режими, дали не, само че директно сме взели участие, и би трябвало да си платим за това. Плащането става обаче в центрове отвън Европейски Съюз - в Либия, в Йордания, в Турция и по тази причина съглашението с Турция би трябвало да работи, в противоположен случай за България има риск. "
„ Вчера в 21.00 часа имахме Съвет по национална сигурност, на който участваха и президентските съветници, службите на сигурност и сме разгледали всички елементи по тези тематики. Срещата в неделя е изключителна, не знам за какво са я създали. Днес ще се чуя и с Виктор Орбан, в събота – с канцлера Меркел. По принцип няма такава процедура, рядко се прави, само че тя е отворена за всички министър председатели и канцлери, които желаят да вземат участие “, изясни Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР