Снимка БГНЕСВ Съединените Щати работата на правителството продължава да е

...
Снимка БГНЕСВ Съединените Щати работата на правителството продължава да е
Коментари Харесай

Правителството на САЩ остава блокирана след като Сенатът не постигна консенсус за временно финансиране

Снимка БГНЕС
В Съединените Щати работата на държавното управление продължава да е блокирана откакто през уикенда законодатели в Сената не реализираха съглашение за гласоподаване на мярка за краткотрайно финансиране, оповестява БНР. Основният противоречив миг е обвързван с настояването на демократите за отбрана от депортация на стотици хиляди имигранти.

Републиканците твърдят, че въпросът с имигрантите ще бъде подложен на спор в Сената в случай че демократите се съгласят на краткотрайна мярка, която да разреши на държавното управление да отвори порти най-малко до 8 февруари.

В Капитолия през нощта група от към двадесетина законодатели от двете партии работиха старателно над съглашение. Проведените диалози, въпреки и без резултат все още, са в контрастност с изразяването на непреклонност и неприязън през миналите няколко дни и дават вяра за пробив.

Демократите обвързват поддръжката си с решение бъдещето на имигранти-младежи, които са пристигнали като деца в страната и които са застрашени от депортация откакто президентът Доналд Тръмп спря програмата, която им осигуряваше подкрепи. Прекратяването на програмата влиза в действие от месец март като до тогава Конгресът има опция да одобри промени, споделя Националното радио.

Сега републиканците в Сената търсят гласове на демократите, с цел да гласоподават краткотрайното финансиране на държавното управление. Необходимо е така наречен „ супер болшинство “ от 60 гласа.

Републиканците разполагат с 51 гласа. По-рано в неделя президентът Доналд Тръмп предложи да се премине към крайния вид, в който републиканците да трансформират разпоредбите в Сената и да създадат по този начин, че за вота да се изисква нормално болшинство. Към сходна стъпка те пристъпиха, когато трябваше да гласоподават номинацията на съдията от Върховния съд Нийл Горсъч, само че в този момент и от ляво настроението към такава мярка е отрицателно.

По обед локално време (около 8 вечерта българско) в понеделник сенаторите ще се съберат за нов избор.

Последният път, когато държавното управление бе насила да спре работата си бе през 2013. Тогава интервалът в режим “изключване ” бе 16 дни, напомня БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР