Снимка БГНЕСУкраинската армия е прехвърлила танкове и самоходни артилерийски установки

...
Снимка БГНЕСУкраинската армия е прехвърлила танкове и самоходни артилерийски установки
Коментари Харесай

Украинската армия е разположила край Горловка танкове и артилерийски установки

Снимка БГНЕС
Украинската войска е трансферирала танкове и самоходни артилерийски установки (САУ) на фронта в град Дзержинск в посока Горловка, където напрежението се изостри в последните седмици. Това заяви представителят на оперативното командване на Донецката национална република (ДНР) Едуард Басурин, написа съветският вестник " Коммерсант ", представен от Агенция Фокус.
" По данни на нашето разузнаване... в буферната зона има осем танка и четири единици САУ, които може да бъдат употребявани против територията на ДНР. Те са ситуирани в жилищни квартали на Дзержинск, а също и наоколо до града ", разясни Басурин, като в същото време прикани Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) да ускори въздушното наблюдаване и да спомогне за изтеглянето на тежкото въоръжение, неразрешено според Минските съглашения.
Примирието в Украйна, което бе контрактувано през февруари 2015 година, допуска евакуиране на артилерийските оръдия с диаметър, по-голям от 100 мм, на 50 км, реактивните системи за залпов огън (РСЗО) - на 70 км, системите " Торнадо ", " Ураган ", " Смерч " и ракетите " Точка " - на 140 км.
От ДНР два пъти оповестиха за обезвреждане на група украински военни, а специфичният представител на Държавния департамент на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър удостовери, че Въоръжените сили на Украйна се придвижват към буферните зони наоколо до фронтовата линия в Донбас.
Ситуацията в Източна Украйна се изостря напоследък: всекидневно постъпват известия за нови жертви на спора. Двете страни рапортуват за триумфи и упрекват съперника си в нарушаване на Минските съглашения. Миналата сряда от ДНР оповестиха за 11 нарушавания на примирието, в това число с потреблението на тежко въоръжение. Украйна дава огледални изказвания – съгласно Киев " сепаратистите " са направили 49 нарушавания и са употребявали артилерия.
Наблюдатели на ОССЕ още при започване на предходната седмицата оповестиха за 7700 нарушавания в границите на седем дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР