Снимка: БГНЕССтотици хора са се събрали и тази вечер в

...
Снимка: БГНЕССтотици хора са се събрали и тази вечер в
Коментари Харесай

Стотици хора в Асеновград протестират и тази вечер срещу ромите в града

Снимка: БГНЕС

Стотици хора са се събрали и довечера в градинката пред паметника на цар Иван Асен II Асеновград, с цел да стачкуват против нелегално пребиваващите роми в града ", съобщи " Фокус ". Рокери направиха обиколка на кръговото кръстовище пред градинката с форсиране.
Ззасилено е полицейското наличие. На входа на града са ситуирани 4-5 патрулки, а в центъра има жандармерия и специфични елементи. Протестът протича спокойно, само че хората показват недоволството си освен от съответния случай - нападението над млади спортисти от спортния клуб по гребане в региона на бент. „ 40-те извора “, а и от непрекъснатия тормоз и агресивното държание на ромите в града. Много от протестиращите изрекоха мнение, че се опасяват най-много от ромите, които не са локални, а са пришълци и които за 5 години станали към 5000.
Днес на среща в общината бяха коментирани ограниченията от представители от локална и централната власт против нелегално пребиваващите роми в града. Хората обявиха, че митингите ще продължат, до момента в който не се стартират да се извършват съответни дейности от обещаните през днешния ден - срутване на противозаконните постройки, инспекция на адресната регистрация и изпъждането на нелегално пребиваващите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР