Снимка БГНЕСРоскосмос обмисля комерсиализация на руския сегмент на Международната космическа

...
Снимка БГНЕСРоскосмос обмисля комерсиализация на руския сегмент на Международната космическа
Коментари Харесай

Роскосмос обмисля комерсиализация на руския сегмент на МКС

Снимка БГНЕС
Роскосмос обмисля комерсиализация на съветския сегмент на Международната галактическа станция (МКС), предава БГНЕС. Това е декларирал съветският вицепремиер Дмитрий Рогозин, разяснявайки изводите на журналиста от Space News Матю Боднър и редица други американски медии, че след отхвърли на Съединени американски щати да закупят от Роскосмос места на съветските пилотирани галактически кораби " Союз " и мотори за Atlas V, съветската държавна корпорация ще се окаже в доста мъчно финансово състояние.

" Що се отнася до МКС, това, което знаем за проектите на Съединени американски щати за комерсиализация на американския сегмент, Роскосмос през днешния ден обмисля сходни проекти ", сподели Рогозин. Той посочи, че в Русия са се появили частни компании, които си сътрудничат с Роскосмос, като S7 Space.

По-рано шефът на галактическите полети на НАСА Уилям Герстенмайер сподели, че НАСА не възнамерява закупуване на спомагателни места на съветския " Союз " за изпращане на астронавти до МКС след 2019 година Последният търговски полет на американски астронавт на съветски „ Союз “ до МКС е плануван за пролетта на 2019 година, с връщане през есента на 2019 година Според НАСА, цената на едно място на съветски транспортен съд коства на Съединени американски щати 70-80 милиона $.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР