Снимка БГНЕСПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е вероятно

...
Снимка БГНЕСПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е вероятно
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Изглежда, че Русия стои зад отравянето на Сергей Скрипал

Снимка БГНЕС
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е евентуално Москва да стои зад отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, оповестява Ройтерс, представена от Фокус.
По време на обща среща в Белия дом с министър-председателя на Ирландия Лео Варадкар, президентът означи във връзка случая, че „ наподобява руснаците стоят зад това ". Скрипал и неговата щерка Юлия бяха признати в болница след отравянето с нервнопаралитичен газ, който съгласно английската полиция е тип, създаден в Русия и прочут като " Новичок ". Състоянието на двамата остава сериозно. Тръмп разкри, че поддържа контакт с премира Тереза Мей, която по-рано разгласи изгонването на 23 съветски дипломата от страната поради случая.
По-рано в четвъртък Лондон, Вашингтон, Берлин и Париж излязоха с обща декларация по случая, а непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации съобщи, че от Вашингтон поддържат Англия и смятат, че Русия е виновна за офанзивата.

Руският отговор на подхванатите от Лондон по отношение на Москва ограничения ще последва доста скоро, съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров, представен от БНР.
„ Като вежливи хора ще предадем нашия отговор първо на английските сътрудници “, уточни Лавров по време на форума „ Русия - страна на опциите “.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели на собствен ред, че съветските ответни ограничения във връзка с Англия ще бъдат дефинитивно одобрени от президента Владимир Путин, прибавя Националното радио.
" Предложенията ще бъдат дефинирани от министерството на външните работи и другите ведомства, само че окончателното решение ще бъде на президента на Руската федерация ", съобщи Дмитрий Песков за радио „ Комерсант “. Той добави, че Москва с огромно неразбиране и недоумение възприема позицията на английската страна, която носи всички признаци на провокация към Русия.

" Позицията на английската страна ни се коства безусловно безотговорна. Разбира се, че сме разтревожени от тази обстановка. Търпеливо и поредно ще излагаме своята позиция до интернационалното публично мнение ", сподели Дмитрий Песков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР