Снимка БГНЕСПрез 2017 г. обемът на оръжейния износ от Руската

...
Снимка БГНЕСПрез 2017 г. обемът на оръжейния износ от Руската
Коментари Харесай

Владимир Путин: Обемът на оръжейния износ през 2017 г. надхвърля 15 млрд. долара

Снимка БГНЕС
През 2017 година размерът на оръжейния експорт от Руската федерация е надхвърлил 15 милиарда $. Това разгласи президентът на страната Владимир Путин, предава TACC, представена от Фокус.
Русия ще развива военно-техническото съдействие с всяка заинтригувана страна, макар натиска упражняван върху тях от трети страни. Също по този начин Москва прецизно ще съблюдава международноправните си отговорности, като няма да слага комерсиалните изгоди пред световната сигурност. Това бяха уверенията на водача на Кремъл, които даде в рамките нна първото съвещание за годината съвещание на Комисията за военно-техническо съдействие сред Русия и други страни.
„ Опитът в актуалните войни и спорове демонстрират, че е неприемливо пренебрегването на средствата за отбрана на държавния суверенитет и сигурността на жителите. Русия ще развива интензивно военно- техническото съдействие с всяка заинтригувана страна “, акцентира Путин.
Путин благодарил на колектива предприятия от ВПК за ефикасната работа. „ Този триумф е изключително скъп при жестоките, неконкурентни условия, в които са принудени да работят съветските предприятия “, смята той. „ Не е загадка, че на страните, които желаят съдействие с Русия във военно- техническата сфера се оказва невиждано и неприкрито въздействие, чиято цел е освен да отстранят съперника от международния оръжеен пазар, само че и да подкопаят отбранителните качества на обособените страни, като усилят изоставането им във военната област. Умението дейно да се работи в изискванията на политически провокации и стопански диверсии акцентира мощните страни на вътрешната система на военно- техническото съдействие, нейната резистентност и голям капацитет “, изрази убеденост президентът на Руската Федерация.
Откривайки срещата, Путин отбелязва, че „ Русия удостоверява статуса си на един от водещите експортьори на международния пазар “. „ Обемът на експорт на въоръжение и военна техника пораства трета година подред, като за предходната година е повече от 15 милиарда $ “, разясни съветският президент. „ Обемът на подписаните покупко-продажби (от резултатите за 2017 г.), набъбна съвсем два пъти и трансферира 16 милиарда $ “, изясни Путин, като в същото време разясни, че цената на получените, само че към момента неизпълнени поръчки е повече от 45 милиарда $. ВПК имат поръчки за няколко години напред, а броят на сътрудниците на Москва надвишава 100 страни, добави още съветският президент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР