Снимка БГНЕСПредложението за разрешаването на три поредни президентски мандата за

...
Снимка БГНЕСПредложението за разрешаването на три поредни президентски мандата за
Коментари Харесай

Идеята за три поредни президентски мандата не била в дневния ред на Путин

Снимка БГНЕС
Предложението за разрешаването на три следващи президентски мандата за един и същи човек не е в дневния ред на съветския държавен глава Владимир Путин. Това съобщи пред публицисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков, разяснявайки предложение на чеченските управляващи, предава ТАСС, представена от Фокус.
„ Това не е въпрос, който стои в дневния ред на президента “, съобщи Песков. Той подсети също, че Путин неведнъж е повтарял своята позиция за поправката в Конституцията. Конкретно, през март, в изявление пред американския ефирен канал NBC съветският президент съобщи, че няма проекти да трансформира главния закон. Въпросът, който тогава му бе заложен, се касаеше до проектите за увеличение на лимита на мандатите на престояване на президентския пост. „ Мисля, както ви споделих през вчерашния ден, че в никакъв случай не съм променял Конституцията. И най-много, с цел да защитя своите лични ползи “, съобщи тогава съветският водач. „ И към днешна дата нямам сходни проекти “.
ТАСС напомня, че в четвъртък Народното събрание на Чеченската република единогласно одобри решение да излезе със законодателна самодейност за даване на опция за продължение на пълномощията на президента до три мандата поред. Съгласно Конституцията на Русия, сега едно и също лице може да заема поста не повече от два пъти поред.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР