Снимка БГНЕСПентагонът се излекува от атрофията – новата стратегия върна

...
Снимка БГНЕСПентагонът се излекува от атрофията – новата стратегия върна
Коментари Харесай

Пентагонът се излекува от атрофията

Снимка БГНЕС

Пентагонът се излекува от атрофията – новата тактика върна силите на остарелия зложелател “, е заглавие на една от основните публикации на страниците на съветския вестник “Коммерсант “, представена и показана от Фокус.
Изданието напомня, че в средата на месец декември 2017 година, Вашингтон разгласи нова тактика за национална сигурност на страната, която Русия и Китай бяха избрани като „ ревизионистки страни “, опитващи се да „ разклатят позициите на НАТО “. Според документа, Москва търси способи да „ подкопае демократичните процеси в Грузия, Крим и Украйна “. Срещу Китай също са отправени обвинявания, които се показват в „ грабителска “ икономическа политика и „ милитаризация “ на обстановката в Южнокитайско море. Според Пентагона, Русия и Китай са основните противници, защото желаят да построят свят според своите „ властнически модели “.

В оповестена неотдавна съкратена версия на Стратегията (оригиналът остава засекретен), се споделя, че „ в областта на националната сигурност на Съединени американски щати, основната опасност не е тероризмът, а междудържавното стратегическо съревнование “.
Американският боен министър Джеймс Матис е цитирал още от документа, според който, с външните закани Съединени американски щати ще се оправя със тактиката „ състезание, въздържане, победа “. За да стане допустимо това би трябвало да се приключи, както го разказва Матис, „ стратегическата недоразвитост “ и работи за поддържането на непрекъсната бойна подготвеност. Освен това, по думите на Матис, е нужно „ привличането на нови съдружници “.

Вестникът продължава да цитира още от думите на министъра по въпроса, съгласно които Съединени американски щати имат желанието като част от новата тактика, да модернизират нуклеарния си боеприпас и развият опциите си в региона на киберсигурността, защото, както отбелязва изданието, Матис е сравнил сегашната обстановката в областта на киберпространството с американския Див запад.
Както наподобява, заложените в новия документ промени ще повлияят върху бюджета, макар че по думите на ръководителя на Комисията за въоръжените сили към Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Торнбъри, доста конгресмени „ държат за пленник “ армията с политическа цел.
Но по един или различен метод, се споделя в края на публикацията, американските военните ще получат своето финансиране, предопределено за използване на новата тактика. Според Джоузеф Дънфорд, ръководителят на Съвета на началник-щабовете, Матис е човек, който „ в никакъв случай не дава указания в случай че счита осъществяването им за невероятно “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР