Снимка: БгнесОчаква се днес китайският парламент (Националният народен конгрес) да

...
Снимка: БгнесОчаква се днес китайският парламент (Националният народен конгрес) да
Коментари Харесай

Китайският парламент одобрява промени в конституцията

Снимка: Бгнес
Очаква се през днешния ден китайският парламент (Националният национален конгрес) да утвърди историческа смяна в конституцията на страната. Тя ще отстрани рестриктивните мерки върху президентския мандат, проправяйки пътя на президента Син Дзинпин към безконечна управленческа власт, съобщи Бгнес.
Депутатите най-вероятно ще вкарат като нов принцип в преамбюла на Конституцията и " Мнението на Си Дзинпин за социализма с китайски характерности на една нова епоха ". Ако тази смяна бъде въведена, държавното управление ще се снабди с правото да третира всяка рецензия против Си като противоконституционна. Създаването на нова национална регулаторна комисия също ще бъде заложено в китайската конституция. Комисията ще работи с огромни пълномощия и дружно с правосъдната система против корупцията, злоупотребите в офиса на Си или прекомерно слабото осъществяване на политическите цели от страна на чиновниците или държавните служители. Не инцидентно критиците виждат в комисията нов инструмент за политическо гонене.
Според настоящата през последните десетилетия политическа традиция, всяко потомство ръководители би трябвало да бъде на власт не повече от 10 години. Сегашното „ пето потомство ” ръководители, отпред с ръководителя на КНР Си Дзинпин, би трябвало да завърши процедурата по предаване на властта през 2023 година Ако измененията в конституцията бъдат признати обаче, Си ще може да остане на власт и след въпросната година, напомня Бгнес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР