Снимка БГНЕСОбвиненията за участие на Москва във възможно отравяне на

...
Снимка БГНЕСОбвиненията за участие на Москва във възможно отравяне на
Коментари Харесай

Кремъл отговори на обвиненията за отравяне на бившия офицер от ГРУ във Великобритания

Снимка БГНЕС
Обвиненията за присъединяване на Москва във допустимо отравяне на някогашния полковник от Главното разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал не закъсняха, съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, предава РИА Новости, представена от Фокус.

„ Не мога да разясня това. Както се споделя на съветски, не ни накараха да чакаме дълго. Разбирам, че това не се превежда елементарно на британски, само че, въпреки всичко... “, съобщи Песков, отговаряйки на въпрос, по какъв начин се отнасят в Кремъл към мненията в западните медии, че Русия е взела участие в случая.
Той акцентира, че Кремъл не разполага с никаква информация във връзка на това, с какво се е занимавал Скрипал и с какво може да е обвързвана трагичната обстановка.
„ Вие знаете по какъв начин той се оказа на Запад, в следствие от какви дейности и решения. Няма да го дублирам “, добави прессекретарят на Путин, като означи, че Москва постоянно е подготвена за съдействие в следствието.

РИА напомня по какъв начин се разви историята със Скрипал

" През 2006 година Скрипал беше наказан в Русия на 13 години отнемане от независимост за шпионаж в интерес на Лондон. Той се оказа във Англия четири години, откакто беше опрощение и обменен за 10 души, арестувани в Съединени американски щати.
В понеделник, на Скрипал и на младата жена, която е била с него, им е прилошало на пейката пред търговски център в Солсбъри. Според данни на медиите, 66-годишният Скрипал сега е в интензивното поделение на болница, а неговата 33-годишна спътница също се намира в сериозно положение.
На мястото на случая полицията е разкрила незнаен предмет, който е бил видян и спретнат от полицията. Към момента не е известно какво вещество е провокирало отравянето.
Членът на комисията на съветската Държавна дума за сигурност и противопоставяне на корупцията Андрей Луговой разяснява особено за РИА Новости, че информацията за отравянето на Скрипал е агитация и клюка.
„ Отчитайки, че във Англия непрекъснато се случват разнообразни истории с избягали от Русия джентълмени, надали някой е изключително впечатлен “, съобщи депутатът.
„ По законите на този род, спорът е привършен, тъй като Скрипал беше задържан, беше наказан, понесе наказването си, а по-късно бе опрощение и предаден “, добави той. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР