Снимка БГНЕСНовото изгонване на руски дипломати може да има много

...
Снимка БГНЕСНовото изгонване на руски дипломати може да има много
Коментари Харесай

Взгляд: Владимир Путин започна да се разочарова от Доналд Тръмп

Снимка БГНЕС
Новото изпъждане на съветски дипломати може да има доста тежки последици за връзките сред Русия и Съединени американски щати. И освен тъй като в отговор Русия ще изгони още повече американци (за което има цялостно право). Работата е доста по-сериозна и е обвързвана с персоналното доверие сред Тръмп и Путин, написа Взгляд, представен от Фокус.

За решението на Доналд Тръмп да се причисли към самодейността на Лондон по изгонването на съветските дипломати бе оповестено в понеделник сутринта по вашингтонско време. Към този миг към този момент се разбра, че страните от Европейски Съюз ще изгонят по няколко съветски дипломати (средно по три). Така те станаха солидарни с Англия „ станала жертва на съветската експанзия “ поради отравянето на някогашния помощник на ГРУ Сергей Скрипал.

Основната щета от решението на американците от 26 март ще бъде нанесена не върху работата на дипломатите от двете страни и даже не върху американско-руските връзки като цяло. Основните последици от взетото от Тръмп решение може да стане разочарованието от него от страна на Владимир Путин. Не, това не значи, че Путин е бил удивен от Тръмп.

Съгласието за изгонването на съветските дипломати нанася несъмнена щета на репутацията на Тръмп в очите на Путин и това е кардинален миг. Да, президентът на Русия схваща, че неговият американски сътрудник бе на процедура приклещен в ъгъла. Ако Тръмп не се бе съгласил да изгони дипломатите, то в околните няколко седмици щеше да бъде подложен на критика освен, че „ още веднъж е посочил взаимозависимост от руснаците “, само че и за „ удар по атлантическата взаимност, по нашите съдружници, по американските ползи “.

Но в случай че 14 месеца след встъпването си в служба Тръмп по този начин и не е съумял да получи независимост на деяние, ще е доста мъчно да се разчита, че той ще получи такава и в останалия си мандат.
Изграждането на дълготрайни връзки с тези, които са със завързани ръце и крайници Путин естествено няма. Нужен му е сътрудник, освен умеещ да мисли стратегически, само че и имащ опцията да работи най-малко в течение на няколко години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР