Снимка БГНЕСНовата 2018 г. в Ню Йорк бе ознаменувано със

...
Снимка БГНЕСНовата 2018 г. в Ню Йорк бе ознаменувано със
Коментари Харесай

Над 1 милион посрещнаха 2018-а на „Таймс скуеър“ в Ню Йорк

Снимка БГНЕС
Новата 2018 година в Ню Йорк бе ознаменувано със спускането на гигантско кристално кълбо по шпила на един от небостъргачите. Над 1 млн. поданици на мегаполиса се събраха на площад „ Таймс скуеър “, с цел да следят тази зрелищна гала, споделя БГНЕС.
Те пристигнаха макар мразовитите температури от минус 11 градуса. За финален път такива температури в Новогодишната нощ е имало през 1962 година. Няколко часа преди среднощ на сцената на площада пяха Марая Кери, Нид Даймънд, Ник Джинас, Камила Кабельо и други.

Кулминацията на тържествата стана спускането на кристалното кълбо, което в Съединени американски щати е един от новогодишните знаци. Минута преди среднощ той стартира постепенно да се спуска по заострения връх на една от високите здания, като доближи най-ниската си точка сега, когато настъпи 2018 година. Кълбото се задвижва от бутон, като право да го натиснат имат звезди.

Тази година достойнството се падна на активистката Тарана Бърк, основателката на публичното придвижване " Me Too ", което пази дамите, станали жертва на полови похищения. През декември списание „ Тайм “ уточни това придвижване за „ Човек на годината “

Кълбото е с диаметър 3,6 метра и тегло 5,4 тона. Традиционно то се изготвя от съвсем 2700 кристални триъгълника, направени от майсторите на ирландската компании Waterford Crystal ( " Уотърфорд кристъл " ). За всяка Нова година се прави обособена кристална топка, като се кристалните плочки се разместват. Властите взеха специфични ограничения за сигурност. Гаражите към прошка бяха изцяло опразнени от коли и запечатани. Полицаи правиха непрекъснато наблюдаване за покривите на постройките.

Няколко хиляди сътрудници в цивилно облекло също бяха ангажирани за сигурността на тържествата. По улиците бяха сложени бетонни блокове и товарни камиони, с цел да не бъдат позволени произшествия с пешеходците. Като цяло тържествата на площада са коствали 7.5 млн. $, прибавя БГНЕС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР