Снимка БГНЕСНепредсказуемостта на американския президент Доналд Тръмп е свързана с

...
Снимка БГНЕСНепредсказуемостта на американския президент Доналд Тръмп е свързана с
Коментари Харесай

Путин: Непредсказуемостта на Тръмп е свързана и с голямо съпротивление в САЩ

Снимка БГНЕС

Непредсказуемостта на американския президент Доналд Тръмп е обвързвана с огромни съпротивителни сили вътре в самите Съединени американски щати, само че без значение от това Москва ще си сътрудничи с Вашингтон.
Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на панел от съвещание на интернационалния спорен клуб „ Валдай “, предава БГНЕС.

„ В момента работим с този президент, който е избрал американският народ. А неговата непредсказуемост е обвързвана освен с него, тя е обвързвана още и с обстоятелството, че съществуват съпротивителни сили в страната, които на практика не му дават да осъществя нито една от предизборните си начинания “, сподели Путин и добави, че непредсказуемостта зависи освен от него, само че и от цялата американска политическа система.

Държавният глава също по този начин добави, че Русия ще работи с тези американски сътрудници, които има. Президентът уточни, че неговият американски сътрудник Доналд Тръмп е заслужен за почитание и съжалява, че към него се демонстрира пренебрежение в личната му страна.

Що се отнася до съдействието сред Москва и Вашингтон, Путин уточни, че взаимоотношението на двете страни в Сирия има положителен резултат и то би трябвало да се популяризира и в други сфери на двустранните връзки. По думите му разговорът сред двете страни се води на равнище спецслужби, министерства на защитата, на външните работи и се реализира съвсем всекидневно. Според съветския водач общите ползи за решаването на редица въпроси би трябвало да бъдат приспособени към концепцията за положителни руско-американски връзки. Въпреки това той съобщи, че съгласно него главната неточност на съветската външна политика последните 15 години е тази, че е било оказано прекомерно доверие на Запада.

„ А вашата неточност се показва в това, че вие възприехте това доверие като уязвимост и злоупотребихте “ с него, сподели Путин в отговор на въпрос от представители на Германия. „ Трябва да обърнем тази страница и да продължим напред, основавайки нашите връзки на взаимно почитание и да се отнасяме един с различен като равноправни сътрудници “, съобщи още той.

По отношение на НАТО президентът уточни, че не вижда опасност в дейностите на организацията в Източна Европа и Прибалтика. Той съобщи, че съветската страна следи и проучва деликатно всяка стъпка на Алианса. „ Това не ни тормози. Нека се образоват там! Всичко е под надзор “, безапелационен беше той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР