Снимка БГНЕСНе мога да кажа със сигурност, че до 2025

...
Снимка БГНЕСНе мога да кажа със сигурност, че до 2025
Коментари Харесай

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

Снимка БГНЕС

Не мога да кажа сигурно, че до 2025 година Черна гора и Сърбия ще са първите, признати в Европейски Съюз, само че доста неща приказват в поддръжка на това, съобщи еврокомисарят Йоханес Хан в изявление за ДПА, представено от БГНЕС.. Той споделя, че Европейски Съюз сигурно няма да одобри нито една страна, която има някакви отворени въпроси със съседите си и акцентира, че Сърбия " би трябвало да позволи обстановката към Косово ", както и че има и други открити въпроси сред Сърбия и Хърватия, Черна гора и Косово, Албания и Гърция.

" В бъдещето на Европейски Съюз не би трябвало да има спорове към границите, каквито Словения и Хърватия имат ", сподели той. Хан сподели, че не е измислил датата 2025 като цел, само че преимуществото е, че една съответна цел може да провокира нова динамичност. " Това е показателен проект, който може да бъде реализиран, в случай че всички участници " дадат газ ", " сподели Хан.

На 6 февруари той ще показа новата тактика за разширение на Европейската комисия, а по-късно ще посети Сърбия и Черна гора. Хан счита, че до края на българското председателство на Съюза през юни двете страни ще отворят нови преговорни глави. " Стратегията би трябвало да подчертае какво претендентите би трябвало да изпълнят до посочената дата. Ако някой желае да се причисли през 2025 година, тогава би трябвало договарянията да приключат през 2023 година ", сподели Хан, като имаше поради, че за ратификация е нужна една година.

Той сподели, че е значимо претендентите да " живеят с европейските полезности " и добави, че някои балкански страни по време на мигрантската рецесия демонстрираха взаимност. " Европа не може да се сведе до банкомат ", сподели той и добави, че районната икономическа общественост Западните Балкани, която той инициира, не съставлява " никаква маневра за похищение вниманието от вероятността за присъединение, само че е значим аспект на бъдещия общ пазар на Европейски Съюз ".

Еврокомисарят съобщи, че от срещата на върха за Западните Балкани, планувана за 17 май в София, се чака европейските вероятности на страните от района, дружно с условията на Европейски Съюз, да бъдат доказани. Той сподели, че Европейски Съюз също би трябвало да организира осведомителна акция, тъй като съгласно него няма действителна еуфория измежду жителите за разширението. " И Австрия може да предприеме ограничения по време на председателството на Европейски Съюз през втората половина на тази година, тъй като има име и е призната на Балканите ", споделя Хан в изявлението, представено от БГНЕС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР